Щось новеньке: найкращі ресторани Львова, які відкрились навесні 2020 року

Найкращі ресторани Львова, які відкрилися навесні 2020 року. Фото: Прима Медиа.

Найкращі ресторани Львова, які відкрилися навесні 2020 року. Фото: Прима Медиа.

Дозвілля та їжа
26 травня 2020 15:17

Хоча цьогорічна «карантинна» весна і не була вельми щедрою на відкриття нових закладів, проте на гастрономічній карті Львова з’явилися кілька місць, які варті уваги. Брассерія, кафе домашньої їжі, популярний у світі фастфуд, що спеціалізується на хрусткій курочці, і ще одне дуже хороше місце, де подають свіжі устриці по 29 гривень. Про все це − в огляді VG Львів.

Frankophile

Брассерія «Frankophile» на проспекті Свободи у Львові відкрилася ще на початку весни. Шеф-кухарі кажуть, що головна їхня місія показати французьку кухню не з призми найскладніших, найдорожчих її взірців, а у легкій формі відтворити ті позиції, які можна спробувати у Мішленівських ресторанах Монте-Карло чи Парижа. Якщо ви обожнюєте равликів, чи навпаки ще ніколи їх не куштували і хочете, аби перший раз був бездоганним, то вам точно сюди. Равликів тут подають виключно середнього розміру.

Їсти, пити, дихати: 10 ресторанів Львова, які працюють під час карантину

  • Щось новеньке: найкращі ресторани Львова, які відкрились навесні 2020 року  фото
  • Щось новеньке: найкращі ресторани Львова, які відкрились навесні 2020 року  фото 1
  • Щось новеньке: найкращі ресторани Львова, які відкрились навесні 2020 року  фото 2
  • Щось новеньке: найкращі ресторани Львова, які відкрились навесні 2020 року  фото 3
  • Щось новеньке: найкращі ресторани Львова, які відкрились навесні 2020 року  фото 4

Щось новеньке: найкращі ресторани Львова, які відкрились навесні 2020 року фото

Фото: Фото Frankophile Lviv/Фейсбук.

«В першу чергу, вони володіють набагато кращим смаком, в той час як більші за розміром равлики залишають неприємний присмак, який складно не відчути навіть із бездоганним соусом! Крім цього, менші равлики дуже м’які, тому їх можна з’їсти ну дуже багато!», − пояснюють у «Frankophile».

Де: проспект Свободи, 6/8

Коли приходити: з 10:00 до 22:00

KFC

Хрустка курочка, яку обожнюють в усьому світі, – «родзинка» KFC. Фото: KFC/Фейсбук.Хрустка курочка, яку обожнюють в усьому світі, – «родзинка» KFC. Фото: KFC/Фейсбук.

Гостра теща, грішник, галюциноген: де у Львові замовити смачні бургери

Це перший у Львові ресторан міжнародної мережі KFC. Поки що, через карантин, заклад працює лише у форматі доставки їжі. Замовити страви можна за допомогою сервісів Raketa і Glovo.

У меню фастфуду – сандвічі, курка, бакети, снеки, салати, десерти.

Зазначимо, що Kentucky Fried Chicken (KFC) – це американська мережа фастфудів, яка заснована у 1952 році і налічує понад 25 тисяч закладів по всьому світу.  Заклади KFC працюють у Києві, Дніпрі, Сумах, Харкові та Павлограді Дніпропетровської області.

Де: проспект Свободи, 19

Коли приходити: з 10:00 до 22:00

МаМаSha

Свинина з гуцульськими кнедлями - таке може тільки мама. Фото: MaMasha/Фейсбук. Свинина з гуцульськими кнедлями - таке може тільки мама. Фото: MaMasha/Фейсбук.

Для вегетаріанців і віруючих: 7 ресторанів Львова з пісним меню

Нове кафе «МаМаSha», що у відкрилося навесні у центрі Львова – ідеальне місце для тих, хто скучає за маминими стравами. Тут вам і вареники, і голубці, і деруни, і навіть бургери (звичайно ж за маминим рецептом!). Також у меню є перші і основні страви, салати, десерти. Зазначимо, що заклад не тільки готує та доставляє готові страви, а й допоможемо тобі їх швидко приготувати з «майже готово» меню.

Де: Князя Романа, 16

Коли приходити: з 10:00 до 20:30

Білий Налив

Новий "Білий налив" відкрився на проспекті Чорновола у Львові напередодні 8 березня. Фото: Білий Налив/Фейсбук.Новий "Білий налив" відкрився на проспекті Чорновола у Львові напередодні 8 березня. Фото: Білий Налив/Фейсбук.

Помилуйся заходом сонця: львів'ян кличуть на вечері у прозорих кулях

Відкрився на проспекті Чорновола у Львові напередодні 8 березня. Проте невдовзі, як і всі ресторани-кав’ярні-кнайпи міста Лева, був змушений «піти» на карантин. Це вже третій заклад у Львові, який як і його попередники працює у форматі Оne euro bar. За фіксовану ціну (29 або 39 гривень) тут можна придбати будь-яку страву, очікуючи на своє замовлення не більше 3 хвилин.

Так, за 29 гривень в "Білому наливі" можна з’їсти свіжу устрицю, пиріг з куркою чи яблуком, класичний або веганський хот-дог, або ж випити яблучний сидр, розе чи яблучну наливку. А за 39 гривень - гарячий яблучний алкогольний пунш.

Ну що, по устриці?! ;) Фото: Білий налив/Фейсбук.Ну що, по устриці?! ;) Фото: Білий налив/Фейсбук.

Додамо, що "Білий налив" у Львові також працює на вулиці Академіка Гнатюка, 4 та на Вірменській, 13.

Де: проспект Чорновола, 57

Коли приходити: неділя-четвер з 11:00 до 23:00; п’ятниця-субота з 11:00 до 2:00.

Domino's Pizza

Біля ринку «Південний» у Львові відкрили четверту піцерію однієї з найбільших світових мереж. Фото: Domino's Pizza.Біля ринку «Південний» у Львові відкрили четверту піцерію однієї з найбільших світових мереж. Фото: Domino's Pizza.

Вечерю подано: 5 піцерій Львова з власною доставкою

Четверту піцерію однієї з найбільших світових мереж відкрили у Львові 20 травня біля ринку «Південний». Новий заклад з’явився на Кульпарківській. Зона доставки  – Левандівка, Залізничний та Франківський райони, Скнилів, Сокільники. Про піцу не хочеться багато розповідати, її хочеться просто замовити, отримати і з'їсти. 

Ціни на піци у Domino's Pizza: маленька (350г) – від 89,5 гривні; середня (600 г) – від 164,5 гривні; велика (805 г) – від 199,5 гривні.

Додамо, що для тих, хто не любить "пісні" краєчка піци є хороша новина. У новій піцерії, як і в тих, що відкрилися у місті Лева раніше, можна замовити сирний або м'ясний борт.

Де: вулиця Кульпарківська, 174

Коли приходити: з 10:00 до 23:00

Нагадаємо, 14 нових ресторанів, які відкрилися у Львові взимку. Де у Львові подають сніданки. Ресторани, де можна смачно пообідати. Топ 5 львівських ресторанів, в яких готують смачні бургери і топ 5 популярних рибних ресторанів. Де у Львові поїсти незвичайного морозива. А також де випити бензинівки, сирної кави і макового молока. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах