Західна Україна пішла під воду: шокуючі фото і відео наслідків негоди

Західна Україна пішла під воду: шокуючі фото наслідків негоди. Фото: Телеграм-чат 112.

Потужні зливи наробили багато біди на Західній Україні. Станом на 17:00 вівторка, 23 червня, затоплені міста і села, зруйновані мости і дороги, перевернуті автомобілі, загинули люди.

Очевидці масово публікують фото і відео наслідків негоди.

У селі Красник, що у Верховинському районі Івано-Франківської області, через зсув ґрунту нині шість сіл відрізано від цивілізації. Між зсувами у пастці опинилися понад два десятки автомобілів. На щастя, їх вже визволили рятувальники.

Заблокована дорога і на Коломию. У селі Лісному Хлібичині затопило будинки, селян евакуйовують надзвичайники. Проте, не всі погоджуються покидати домівки. 

Через негоду у Карпатах загинули троє людей. У селі Дземброня бабуся впала у бурхливий потік і потонула. У Яблуниці – в річку злетів автомобіль, водій і пасажирка загинули.

У Микуличині розмило дорогу національного значення: проїзд перекрили.

Наробила біди негода і в Івано-Франківську. Підтоплені десятки будинків, на дорогах «плавають» автомобілі.

Гігантські потоки води і каміння пошкодили залізничну інфраструктуру на перегонах Яремче – Микуличин та Микуличин – Ворохта.

«Починаючи з 23 червня цього року призупинено рух приміських поїздів № 6402/6401, що курсували у сполученні Івано-Франківськ – Ворохта – Івано-Франківськ», – повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Дуже неспокійно і на Буковині. Як повідомляє ДСНС у Чернівецькій області, в результаті підйому рівня води в річці Черемош сталося руйнування тіла дамби №5 і №21, існує загроза підтоплення частини міста Вижниця. Буковинці кажуть: якщо дощі триватимуть й найближчі дні – станеться катастрофа. А дощі на Західній Україні, зазначимо, обіцяють до неділі.

У ніч на 23 червня в селі Зарічне, що у Стрийському районі Львівщини, затопило близько 100 житлових будинків, 105 господарсько-нежитлових споруд, школу, ветеринарний пункт, магазини і клуб.

Нагадаємо, увечері 20 червня затопило Львів. Води було настільки багато, що в деяких місцях зупинився рух транспорту, натомість на вулиці з'явилися човни.

 

Последние новости