Фото: на Львівщині злива затопила село

На Львівщині в селі Зарічне затопило будинки. Фото: ДСНС Львівщини

На Львівщині в селі Зарічне затопило будинки. Фото: ДСНС Львівщини

Події
23 червня 2020 10:10

У ніч на 23 червня на Стрийщині Львівської області в селі Зарічне затопило будинки і подвір’я. Підтоплено близько 100 житлових будинків, 105 господарсько-нежитлових споруд, недіюча школа, ветеринарний пункт, 2 продуктові магазини, клуб-бібліотека.

Рятувальників викликали близько 01:13. Мешканці села повідомили, що через сильні дощі розлилась річка Турянка. Вода підступила до будинків.

На Львівщині затопило село. Фото: ДСНС ЛьвівщиниНа Львівщині затопило село. Фото: ДСНС Львівщини

У ніч на 23 червня на Стрийщині Львівської області в селі Зарічне затопило будинки і подвір’я. Фото: ДСНС ЛьвівщиниУ ніч на 23 червня на Стрийщині Львівської області в селі Зарічне затопило будинки і подвір’я. Фото: ДСНС Львівщини

«Пожежно-рятувальними відділеннями організовано 2 рятувальні групи для проведення пошуку та рятування людей. За допомогою човнів та рятувальних жилетів врятовано 3 особи, з них 1 звернулась за медичною допомогою (стан шоку)», — повідомили в ДСНС Львівщини.

На Стрийщині затопило будинки і подвір’я. Фото: ДСНС ЛьвівщиниНа Стрийщині затопило будинки і подвір’я. Фото: ДСНС Львівщини

В селі Зарічне підтопило будинки. Фото: ДСНС ЛьвівщиниВ селі Зарічне підтопило будинки. Фото: ДСНС Львівщини

Висота підтоплення становить від 0,7 до 1 метра. Станом на 06:00  рівень води в житлових будинках знизився до 15 см.

На в’їзді в село Зарічне стався перелив річки Свіча через дорогу, протяжністю 25 метрів. Втім проїзд до населеного пункту доступний.

На Стрийщині Львівської області підтопило села. Фото: ДСНС ЛьвівщиніНа Стрийщині Львівської області підтопило села. Фото: ДСНС Львівщині

Рятувальники викачували воду. Фото: ДСНС ЛьвівщиниРятувальники викачували воду. Фото: ДСНС Львівщини

Натомість, в селі Верхнє Синьовидне Сколівського району негода підтопила 3 господарських будівлі, 12 підвалів житлових будинків та 8 присадибних ділянок. Всього рятувальники відкачали 144 куб.м  води.

Нагадаємо, увечері 20 червня Львів знову затопило. Води було настільки багато, що в деяких місцях зупинився рух транспорту, натомість на вулиці з'явилися човни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах