Замісь вокзалу - ринок: автостанцію №6 на Личаківській перенесуть

У Львові збираються перенести автостанцію №6 з вулиці Личаківської. Фото: Винниківський вісник

У Львові збираються перенести автостанцію №6 з вулиці Личаківської. Львівська мерія розглядає таку можливість із новою локацією на перехресті вулиці Зеленої та вулиці Пасічної. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Діючу АС-5, що розташована неподалік цього перехрестя, у майбутньому планують закрити, а її маршрути перенесуть на нову АС-6. Замість шостої станції на вулиці Личаківській планують облаштувати ринок, повідомляє zaxid.net.

За словами заступника директора департаменту ЖКГ Львівської міськради Андрія Білого, мерія вирішила перенести автостанцію №6, бо її територія занадто мала для обслуговування приміських автобусів.

«Сьогодні на нараді розглянули можливість відновлення автостанції на вул. Личаківській. На жаль, автостанцію на існуючому місці повноцінно облаштувати не вдасться, тому що згідно з нормами, має бути 50 м до будови. Маршрути із Золочівського, Бібрського та Перемишлянського напрямків можна поділити так, щоб частина їхали на Пасічну по Зеленій, а частина заїжджали у місто по Зеленій на Пасічну. Наразі це питання опрацьовується, розглядається така можливість», — сказав Андрій Білий.

Мерія планує провести інвестиційний конкурс на будівництво нової автостанції.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував після перенесення АС-6 з вулиці Личаківської облаштувати там селянський ринок свіжої продукції.

Зараз автостанція №6 розташована на узбіччі дороги на вул. Личаківській. Це невеликий павільйон, де зупиняються всі автобуси, що призводить до значного скупчення пасажирів. Натомість на перехресті Пасічна-Зелена планують збудувати повноцінну автостанцію з посадковими платформами, касами тощо.

Нагадаємо, на перехресті вулиць Личаківська – Пасічна частково демонтували гумові делініатори, які нещодавно там встановили.

Последние новости