Поїла в’яленої риби: 19-річна мешканка Львівщини захворіла на ботулізм

19-річна мешканка Львівщини захворіла на ботулізм. Фото: Pinterest

У Пустомитівській центральній районній лікарні у важкому стані перебуває 19-річна дівчина, яка захворіла на ботулізмом після споживання в’яленої риби.

«На Львівщині ще один випадок ботулізму. Захворіла 19-річна дівчина, яка споживала в’ялену рибу. На наступний день після ласування виникла сухість в ротоглотці, порушення зору, далі порушення ковтання і дихання. Зараз її рятують у Пустомитівській ЦРЛ. Введено антитоксин протиботулінічний гептавалентний. Стан важкий», - повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

Зазначимо, ботулізм – це інфекційне захворювання, від якого передусім страждає нервова система. Основною причиною захворювання на ботулізм є продукти домашнього приготування: овочеві, грибні, м’ясні, рибні консерви, сирокопчені окости, солена, в’ялена та вуджена риба.

Як правило, клінічні прояви захворювання починаються через 36 годин. Першими симптомами є загальна слабкість, головний біль, відчуття «туману» або «сітки» перед очима, подвоєння в очах. Потім наступає параліч м’язів язика, гортані, що може призвести до смерті. Температура тіла може бути нормальною або навіть зниженою. За перших проявів захворювання слід негайно викликати лікаря.

Нагадаємо, першими у 2020 році на Львівщині на ботулізм захворіли чоловік та жінка, які скуштували курячу консерву власного виробництва.

Последние новости