Поїли паштету: у двох мешканців Львівщини діагностували ботулізм

Поїли паштету: у двох мешканців Львівщини діагностували ботулізм. Фото: Sm.news (умовне).

Поїли паштету: у двох мешканців Львівщини діагностували ботулізм. Фото: Sm.news (умовне).

Події
17 липня 2020 17:46

У двох мешканців Кам’янка-Бузького району, що на Львівщині, діагностували ботулізм. Чоловіка та жінку госпіталізували сьогодні, 17 липня. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, на ботулізм захворіли 46-річний чоловік і 30-річна жінка. Це перші випадки ботулізму на Львівщині у цьому році.

«Токсин ботулізму був у курячій консерві домашнього виробництва. Вони самі ці консерви готували. Перші симптоми нагадували ознаки харчового отруєння. А далі – сухість в роті, двоїння в очах, порушення ковтання, мови, зору. Оскільки Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня лікує хворих на коронавірус, хворих з ботулізмом госпіталізували у Пустомитівську центральну районну лікарню», – розповіла ZAXID.NET Наталія Тімко.

За її словами, пацієнтам ввели протиботулінічну сироватку і вже є позитивна динаміка.

Нагадаємо, що ботулізм – це гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах.

Основною причиною захворювання на ботулізм є продукти домашнього приготування: овочеві, грибні, м’ясні, рибні консерви, сирокопчені окости, солена, в’ялена та вуджена риба.

Нагадаємо, у 17-річного львів’янина виявили правець. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах