Що і де заборонено: на Львівщині встановили нові зони епіднебезпеки

На Львівщині встановили нові зони епіднебезпеки. Фото: freepik.com

Під час чергового засідання Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій переглянула рівні епідемічної небезпеки в Україні. Львів залишився у помаранчевій зоні карантину.

Як повідомив у Telegram міністр Кабміну Олег Немчінов, помаранчевий рівень епідемічної небезпеки встановили у Львові, Пустомитівському та Яворівському районах.

У цій зоні забороняється:

Натомість, до жовтої зони увійшли – міста Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Радехівський та Сокальський райони Львівської області.

Ця зона зобов’язує мешканців перебувати у громадських будівлях у масках, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на половину, а транспорт має перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. У жовтій зоні забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, за якої умови введдуть жорсткий карантин в Україні.

Последние новости