Введення в Україні жорсткого карантину: Віктор Ляшко назвав головну умову

Введення в Україні жорсткого карантину: Віктор Ляшко назвав головну умову. Фото: pixabay

Введення в Україні жорсткого карантину: Віктор Ляшко назвав головну умову. Фото: pixabay

Події
09 жовтня 2020 11:49

У МОЗ розповіли, за якої умови ввеждуть жорсткий карантин в Україні. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, нині у МОЗ прораховують, яка кількість хворих на коронавірус добу, протягом 1-2 тижнів, призведе до стовідсоткового заповнення ліжок.

У разі повної заповненості хворими на коронавірус всіх ліжко-місць, які підготовані для госпіталізації таких хворих у лікарнях, Україна вимушена буде знову ввести жорсткий карантин, заявив Ляшко.

Коментуючи дані про те, що медична система може забезпечити 50 тисяч ліжко-місць для хворих на коронвірус, він уточнив, що таку кількість підготованих місць вдалося забезпечити завдяки попередньому карантину.

«Карантин спрацював 100%. Система підготовлена, спалаху не було, летальності не було і ми готові зараз далі працювати в умовах збільшеної кількості випадків захворювання, не впливаючи суттєво на економіку в межах адаптивного карантину», – розповів Віктор Ляшко в в інтерв’ю «УП. Життя».

Він також уточнив, що зараз МОЗ прораховує, яка кількість хворих на день, протягом 1-2 тижнів, призведе до стовідсоткового заповнення ліжок.

«Наприклад, якщо говорити про якусь цифру Х. Два тижні – це інкубаційний період, в середньому. Тоді, я, як санітарний лікар, буду говорити: дивіться, ми вийшли на цю цифру, у нас залишилося 2 тижні, й у нас іншого виходу нема, окрім як іти за прикладом Ізраїлю, Мадриду, Парижу і запроваджувати жорсткі карантинні обмежувальні заходи», – каже він.

Ляшко додав, що в такому випадку вже не можна буде знайти баланс між економікою і порятунком життя.

Нагадаємо, львівський лікар заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. До львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах