Хороша звичка: Андрій Садовий вчетверте склав урочисту присягу міського голови

Андрій Садовий вчетверте склав урочисту присягу міського голови. Фото: Львівська міськрада.

Андрій Садовий вчетверте склав урочисту присягу міського голови. Новий (старий) мер подякував львів'янам за довіру та наголосив, що попереду — непростий період, тому від єдності та спільної праці залежить майбутній розвиток. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Сьогодні, 4 грудня, у великій сесійній залі Ратуші відбулася урочиста сесія Львівської міської ради восьмого скликання за участю поважних гостей міста. Під час сесії традиційно оголосили результати другого туру виборів мера Львова. Андрій Садовий склав урочисту присягу міського голови.

«Кожна каденція має свої особливості, і я це знаю з власного досвіду. Ця каденція буде каденцією особливих викликів, які стоятимуть перед нами. Найперше, це нечувана епідемія, яка вводить у транс увесь світ, і це економічні кризи, до яких вона призводить. Це, однозначно, турбота про медиків, які рятують наше життя. Це вакцинація, яка буде нас з вами очікувати і до якої треба підготуватися, щоби вижити в цьому непростому часі. Ми також повинні пам’ятати про виклик війни — вона наче притишена, але ми прекрасно розуміємо, що російсько-українська війна триває, і нас будуть розхитувати і ззовні, і зсередини. І тут залежить, який приклад покаже Львів. Бо дуже багато українців дивляться на Львів як на своєрідний маяк. Тому, чи ми покажемо приклад єдності і розвитку, і це буде великою надією для всіх громадян нашої країни, чи ми покажемо приклад розбрату, сварки, і це буде велике розчарування для нашої держави", — сказав Садовий.

Мер наголосив, що позиція і розвиток Львова — це приклад для України.

"Тому що Львів — це маяк: як Львів покаже приклад, так і українці будуть реагувати", — наголосив Андрій Садовий.

"Під час урочистої присяги запорукою збереження давніх традицій і зобов’язань голови та ради перед міською громадою, послужили такі клейноди: львівське Євангеліє, свідок найвищої присяги — книга української братської громади міста XVII ст., ланцюг бургомістра, що символізує нерозривність та обов’язок співпраці радників, а також міцність волі та духу львів'ян, печатка — символ владних повноважень та правомірності рішень, а також церемоніальні ключі від історичних брам міста — знак довіри та відповідальності перед громадою", — зазначили у міськраді.

Нагадаємо, суд розглянув позов про скасування результатів виборів голови Львівської ОТГ. Втім, Андрій Садовий залишається переможцем другого туру виборів мера Львова 2020. 

 

Последние новости