У Дрогобичі судили чоловіка, який сокирою відрубав руку пам’ятника Івану Павлу ІІ: відео

У Дрогобичі судили чоловіка, який сокирою відрубав руку пам’ятника Івану Павлу ІІ. Фото: Depo.Львів.

40-річного чоловіка, який відрубав палець пам’ятника Івану Павлу ІІ у Дрогобичі, оштрафували. Він має сплатити 17 тисяч гривень штрафу. За відрубану руку пам’ятника Івану Павлу ІІ у Трускавці не покарали нікого. 

Неприємні інциденти сталися у ніч на Андрія, 13 грудня 2020 року. 40-річний Дмитро З., вдягнувши на себе собачу шкуру, патронаш та стрічку для набоїв, взяв саморобну сокиру та виліз на постамент пам’ятника Папі Івану Павлу ІІ на вулиці Ярослава Осмомисла у Дрогобичі. Перехожі зробили йому зауваження, втім він їх не слухав. Опісля Дмитро З. вдарив сокирою по руці пам’ятника, відрубавши палець. Після цього чоловік розтрощив сокирою усі лампадки, що стояли поруч.

Чоловіка на місці події затримали поліцейські й відкрили кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

28 січня цю справу розглянув Дрогобицький міськрайонний суд. Суддя Юрій Кучаковський визнав Дмитра З. винним і оштрафував його на 17 тисяч гривень. Протягом 30 днів з моменту оголошення цього вироку Дмитро З. може подати апеляцію, пише Zaxid.net.

Додамо, що через пошкодження пам'ятника Івану Павлу ІІ у Трускавці поліція не отримувала заяв, тому вандала за цей випадок не покарали. На пам'ятник в оздоровниці натягнули пакет, аби не псував "картинки".

 

 

Последние новости