У Дрогобичі й Трускавці відрубали пальці на пам'ятниках Івану Павлу ІІ: відео

У Дрогобичі й Трускавці відрубали пальці на пам'ятниках Івану Павлу ІІ. Фото: Depo.Львів

У Дрогобичі й Трускавці відрубали пальці на пам'ятниках Івану Павлу ІІ. Фото: Depo.Львів

Події
15 грудня 2020 12:04

У містах Дрогобич і Трускавець відрубали пальці на пам'ятниках Івану Павлу ІІ. Це сталося у ніч на Андрія, 13 грудня. Чоловіка, який це зробив у місті солеварів вже затримали. Це епатажний 40-річний дрогобичанин. Під час затримання він був із патронашем, стрічкою для набоїв та шкурою собаки на плечі, а в руках тримав саморобну сокиру.

Як повідомили в управлінні поліції охорони Дрогобицького району, інцидент трапився у ніч проти 13 грудня. Дрогобичанин повідомив на лінію «102» про те, що вулицею Ярослава Осмомисла розгулює чоловік із сокирою.

"Психічнохворий чоловік, якого неодноразово бачили на вулицях Дрогобича в чорному одязі, протигазі та з косою, атакував пам’ятник Папі Римському Іванові Павлові ІІ біля костелу св. Варфоломія. Зловмисник кинувся на постамент і відтяв палець постаменту", – розповів анонімний свідок події.

Поліцейські приїхали на місце виклику та обстежили територію. Там вони помітили чоловіка у шубі з шкірою собаки на плечі, патронашем та стрічкою для набоїв. Із собою дивак мав саморобну сокиру. Пізніше з’ясувалось, що саме цей 40-річний чоловік, мешканець Дрогобича, і пошкодив пам’ятник Папі Івану Павлу ІІ, відрубавши йому пальці, саморобною сокирою.

40-річний чоловік пошкодив пам’ятник Папі Івану Павлу ІІ у Дрогобичі. Фото поліції40-річний чоловік пошкодив пам’ятник Папі Івану Павлу ІІ у Дрогобичі. Фото поліції

Саморобна сокира, якою відрубали палтці Івану Павлу ІІ у Дрогобиці. Фото поліціїСаморобна сокира, якою відрубали палтці Івану Павлу ІІ у Дрогобиці. Фото поліції

"За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", – повідомили у поліцію.

Як пише видання Depo.Львів, 13 грудня було відрубано руку і на пам'ятнику Івану Павлу ІІ у Трускавців. Втім, у поліції цей випадок не коментують. Чи зробив це той же, чоловік, що й пошкодив пам'ятник у Дрогобичі – невідомо.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах