Відкидав сніг: львів'янин пережив клінічну смерть

Відкидав сніг: львів'янин пережив клінічну смерть. Фото: pexels.com

Лікарі врятували львів’янина, який після відкидання снігу пережив клінічну смерть. У 64-річного чоловіка стався обширний інфаркт. Вчасне звернення до медиків та їх професійна робота повернули пацієнта з того світу. Читайте всі новини Львова.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

9 лютого львів'янин, активно відкидав сніг біля свого будинку, а тоді вирушив у місто. Дорогою чоловікові стало зле. Нещасний скаржився на сильний біль за грудиною, який віддавав у руку. Він зателефонував знайомому лікареві й описав симптоми, той порадив негайно їхати до лікарні. До приймального відділення він уже ледве дійшов, задихався. Вже у медичному закладі чоловік переніс клінічну смерть.

«Пацієнт скаржиться: у мене крутиться голова. І за три секунди у нього закочуються очі і він втрачає свідомість. Кардіолог вдаряє кулаком пацієнта по грудині і каже медсестрам приготувати дефібрилятор. Через 30 секунд була виконана дефібриляція. Пацієнт приходить до тями. Відновлюється синусовий ритм із частими шлуночковими екстрасистолами», – розповів кардіолог Львівської обласної клінічної лікарні Володимир Павлюк.

За його словами, до порятунку чоловіка підключилися різні спеціалісти, терміново зробивши всі необхідні обстеження. Під час коронарографії лікарі виявили субкритичний стеноз правої коронарної артерії. Чоловікові поставили стент і відновили нормальний кровоплин. Вчасне звернення до медиків та професійна робота повернули львів'янина з того світу.

Нагадаємо, у Львові вагітна дружина 28-річного пацієнта лікарні подарувала його серце й нирки іншим чоловікам. Завдяки цьому у Львові троє людей отримали шанс на повноцінне життя. 

Последние новости