Обережно: у Львові альпіністи оббивають бурулі

У Львові альпіністи оббивають бурулі. Фото: korotko.info (умовне)

За останні дні на «Гарячу лінію» міста надійшло понад 300 звернень щодо нависань снігу й бурульок. Небезпечні ділянки обгороджують сигнальними стрічками та, де це можливо, оббивають із залученням альпіністів та спеціальних вишок. Львів’ян просять бути обережними та не паркувати авто близько до будинків.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Ми залучаємо вишки, люди працюють і збивають бурулі, бо це небезпечно. Місця, де вони не можуть збити, огороджують стрічкою, щоб людей попередити про те, що це небезпечна зона. Також комунальники залишають оголошення, що на цих ділянках хідників ходити небезпечно. Прошу мешканців звертати на це увагу і не заходити за ці стрічки. Працюємо інтенсивно, роботи є багато», — розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Як вберегтись

В управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Львівської міської ради нагадали основні правила безпеки, які допоможуть вберегтись від падіння снігу з дахів.

Нагадаємо, 14 лютого в центрі Львова на 20-річну дівчину та її хлопця впали брили льоду. Інцидент стався близько 15:00 біля арт-готелю «Модерн», що на проспекті Шевченка, 28. Внаслідок падіння бурульки дівчина отримала серйозні травми. Зокрема лікарі діагностували у неї забій спини, руки та відкритий перелом ноги. Згодом на рентгені медики розгледіли аж три переломи.

Последние новости