Фото дня: у мережу потрапили рідкісні кадри з відпочинку зубрів у засніжених Карпатах

У мережу потрапили рідкісні кадри з відпочинку зубрів у засніжених Карпатах. Фото: Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства

За результатами зимового обліку в лісах Львівщини мешкає 121 зубр, з яких 84  на рівнині та ще 37 – у Карпатах. І це дві найчисельніші в Україні субпопуляції зубрів – біловезькі та біловезько-кавказькі. Про це повідомили в пресслужбі Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Операція з порятунку популяції зубрів розпочалась ще в 2007 році. І спільними зусиллями науковців та спеціалістів управління вдалося досягнути бажаного результату.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«У 2010 році в гірську частину області вдалося завезти декілька зубрів гірської субпопуляції, а на рівнинну частину області – зубрів біловезької субпопуляції. Таким чином вдалося врятувати наявних зубрів та підживити їх новозаселеними», – йдеться у повідомленні.

Зубри в ДМГ «Стир» – мале Полісся Львівщини, з наявних в Україні вільних популяцій, це єдина група, яка представлена чистою біловезькою лінією «Європейського Зубра», кажуть фахівці. Від початку відновлення біловезької лінії зубрів їхня чисельність зросла майже у п’ять разів.

Нагадаємо, на озерах Львівщини через людську доброту масово гинуть лебеді.

Последние новости