Реконструкція озера на Панча: що вже зроблено

Реконструкція озера на Панча: що вже зроблено. Фото: unsplash.com (умовне).

У Львові тривають роботи з відновлення озера на вулиці Панча. Облаштування свердловини, задля альтернативного наповнення озера, вже завершені. Нині облаштовують дно. Про це повідомили у Шевченківській районній адміністрації.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Роботи тривають, зокрема, з облаштування дна. Самі бетонні роботи вже завершені, є свердловина. Зараз ми чекаємо на спеціальне обладнання, зокрема спеціальну плівку, для того, аби покрити дно і берег. Наразі все іде за планом. Повністю проект плануємо завершити до кінця наступного року, згідно з угодою. Загалом, все залежатиме від того, як будуть надходити оплати. Але угода є на 2021-2022 роки. Вартість проекту 24 млн грн», - зазначила голова Шевченківської райадміністрації Надія Банах.

Додамо, що концепція розвитку простору довкола озера на Панча передбачає облаштування розгалуженої мережі доріжок, що об'єднує нові функції простору, облаштування інтерактивного тематичного дитячого майданчика та різних типів відпочинкових зон, облаштування двосторонньої велодоріжки, заміну пішохідного мосту, висадку нових зелених насаджень та облаштування зовнішнього освітлення.

Нагадаємо, що озеро на Панча є штучною водоймою, що виникла у 50−80-х роках минулого століття, як результат меліоративної водовідвідної системи, що була першим кроком для підготовки території під забудову житлового масиву з багатоповерховими будинками. Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод та позбавлена природного стоку з водозбірного басейну внаслідок каналізування Клепарівського потоку у 50−80-х роках. 

Нагадаємо, які озера відновлюватимуть у 2021 році у Львові.

 

Последние новости