Фотофакт: у львівському парку встановили копію збитого гелікоптера Мі-8МТ

У Львові встановили копію збитого проросійськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Фото: dyvys.info

У неділю, 30 травня, у львівському Парку культури встановили копію збитого російськими бойовиками гелікоптера Мі-8МТ. Встановлення скульптури приурочили до 7 річниці трагедії. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького зібралися ветерани, родичі загиблих, волонтери та містяни. Львів’яни вшанували пам'ять 12 військових, які загинули, повідомляє Суспільне.

“Я дуже вдячна людям, які пам’ятають про цей трагічний день, які вшановують пам’ять тих світлих людей. Не дивлячись на те, що сім років вже пройшло — вони є у серцях українців. Наші воїни, наші герої, наші патріоти”, — сказала дружина загиблого генерал-майора Сергія Кульчицького Надія Кульчицька.

Батько загиблого майора Віталія Куриловича пан Іван зазначив, що його син марив армією.

“Це неможливо описати словами, коли мені повідомили о пів на першу дня, передзвонили з військової частини, що сталася така трагедія. Я не міг повірити в це, хоч і знав, що син постійно у тих поїздках. Він марив армією, у нього було одне слово — гвардія. Нещодавно я їздив у Слов’янськ, був на тому місці, де вони впали. Там зараз стоїть кам’яна стела. Ці хлопці варті того, щоб їх згадували”, — сказав Іван Курилович.

Копію збитого МІ-8МТ виготовив столяр Парку культури Андрій Лубинець. Інсталяція є шостим епізодом проєкту "Календар війни".

Нагадаємо, 14 червня у львівському Парку культури відкрили перший інтерактивний пам'ятник-нагадування про війну на Донбасі. 30 січня у Львові відкрили копію диспетчерської вежі Донецького летовища. Півтораметровий артоб’єкт встановили також у львівському Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Последние новости