Від 600 гривень: львівська фірма підробляла ПЛР-тести на коронавірус

У Львові викрили фірму, яка підробляла ПЛР-тести на коронавірус. Фото: Служба безпеки України

У Львові викрили фірму, яка підробляла ПЛР-тести на коронавірус з негативним результатом. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили в Службі безпеки України на Львівщині, фірма займається оформленням документів для виїзду за кордон, зокрема, візами для українців, що їдуть на роботу в інші країни. Працівники пропонували клієнтам вже готові ПЛР-тести як додаткову послугу.

Фальсифіковані документи використовувались для швидкого та безперешкодного перетину кордону, а також для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції після в’їзду в Україну.

«Протиправна схема почала діяти фактично з початком пандемії у 2020 році. Довідку ділки підробляли впродовж доби. Її вартість сягала від 600 до 800 грн, залежно від рівня якості фальшивки (довідки з QR-кодом та бланками певних установ оцінювалися дорожче). Протягом місяця зловмисники виготовляли клієнтам до 200 підробок», — йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

Нагадаємо, лікарку Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи затримали на хабарі, що складав 8 тисяч доларів.

Последние новости