Вимагала гроші від учасників АТО: львівську лікарку затримали на хабарі у 8 тисяч доларів

Львівську лікарку затримали на хабарі розміром 8 тисяч доларів США. Фото: Служба безпеки України

Львівську лікарку затримали на хабарі розміром 8 тисяч доларів США. Фото: Служба безпеки України

Події
02 червня 2021 18:00

Лікарку Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи затримали на хабарі, що складав 8 тисяч доларів. Вона систематично вимагала хабарі від учасників АТО/ООС за оформлення інвалідності. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області, лікарка Львівського обласного госпіталю ветеранів, що у Винниках налагодила схему вимагання хабарів в учасників АТО, які хотіли оформити інвалідність. Хабарі вона вимагала навіть у тих, хто мав законні підстави отримати інвалідність. За свої «послуги» лікарка встановила різні розцінки. Наприклад, за зміну групи інвалідності пораненому бійцю вона вимагала 8 тисяч доларів.

Львівську лікарку затримали на хабарі розміром 8 тисяч доларів США. Фото: Служба безпеки УкраїниЛьвівську лікарку затримали на хабарі розміром 8 тисяч доларів США. Фото: Служба безпеки України

Зловмисницю затримали 1 червня під час одержання хабаря від учасника бойових дій, за який обіцяла посприяти при наданні йому позитивного висновку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про призначення ІІ групи інвалідності, що передбачає близько 800 тис. грн соцвиплат. Під час обшуків на роботі та в помешканні лікарки правоохоронці знайшли папки з документами бійців АТО та чорнові записи.

Лікарці загрожує від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Правоохоронці також перевіряють причетність до злочину інших працівників Винниківського госпіталю, військомату та львівської Медико-соціальної експертної комісії.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах