Вперше за 20 років: львівські лікарі провели пересадку рогівки ока

Львівські лікарі провели пересадку рогівки ока. Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова

У Львівській лікарні швидкої допомоги медики провели пересадку рогівки ока. Така операція у Львові відбулася вперше за 20 років. Донором став померлий чоловік, який подарував життя ще п’ятьом людям. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у пресслужбі лікарні, нову рогівку отримав 69-річний Ігор з Івано-Франківська. Раніше йому прооперували катаракту, але три місяці тому в нього проявилася бульозна кіротопатія, тобто рогівка почала мутніти і чоловік уже не міг бачити на одне око.

Операція тривала близько години. Її провели керівник Львівського міського медичного центру «Мікрохірургія ока» професор Ігор Новицький та завідувач обласного офтальмологічного центру Мар’ян Сарахман. Попереду в пацієнта ще тривалий період реабілітації.

Нагадаємо, у лікарні швидкої допомоги у Львові провели шість трансплантацій від єдиного донора. Серце чоловіка отримала 13-річна дитина. Трансплантація цього органу відбулася в Україні вперше. Легені пересадили 56-річному львів'янину Віктору, який важко хворів і був кисневозалежний. Також у донора взяли печінку і нирки. Померлий врятував життя і здоров'я шістьох людей.

Последние новости