Вперше в Україні: у Львові пересадили серце 13-річній дитині

У Львові провели трансплантацію серця 13-річній дитині. Фото Ірини Заславець

У Львові провели трансплантацію серця 13-річній дитині. Фото Ірини Заславець

Події
22 вересня 2021 09:13

У Львові вперше в Україні провели трансплантацію серця 13-річній дитині. Пересадку провели у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомив директор Інституту серця Борис Тодуров, операцію проводила команда київських, львівських і польських спеціалістів.

«Вперше в Україні трансплантація серця дитині 13 років. Ми знову у львівській лікарні швидкої допомоги. Сьогодні одномоментно проходить трансплантація серця, легень, печінки, нирок, рогівки ока. Працює спільна команда київських, львівських і польських спеціалістів. Дякуючи Олегу Самчуку і його дружній команді, це стало можливим у нашій країні. Десятки спеціалістів з різних центрів працюють чітко, як відлагоджений механізм. Це моя 20 трансплантація», — написав у Facebook Борис Тодуров.

У Львові провели трансплантацію серця 13-річній дитині. Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста ЛьвоваУ Львові провели трансплантацію серця 13-річній дитині. Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Як повідомили у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова, серце пересадили 13-річному Максиму з Волині, який у липні цього року раптово переніс інсульт. Трансплантацію провела команда Бориса Тодурова з Інституту серця, до якої увійшов львівський кардіохірург Віталій Петров.

Донором органів став 54-річний чоловік, який помер від інсульту. Його сім'я дала згоду на забір органів.

За словами лікарів, трансплантація пройшла успішно.

Нагадаємо, у Львові відкрили перший в Україні центр трансплантології. Унікальний заклад запрацював у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. На відкриття відділення завітали пацієнти, яким раніше в лікарні провели операції з трансплантації.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах