Труп у саморобному наметі: суд покарав ромів за вбивство дрогобичанина Романа Дідуха

Двоє ромів отримали вирок за вбивство та пограбування дрогобичанина Романа Дідуха || Фото: lv.npu.gov.ua

Двоє братів ромської національності отримали вирок за вбивство та пограбування 54-річного мешканця Дрогобича Романа Дідуха. Його тіло знайшли 11 березня у саморобному наметі на околиці Дрогобича.

Як повідомили у прокуратурі Львівщини, судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо двох уродженців Закарпатської області завершено. Одного з них обвинувачували в умисному вбивстві, а його брата – у грабежі.

Вбивство сталося у березні 2021 року на околиці Дрогобича. У саморобному наметі троє ромів розпивали спиртні напої з 54-річним мешканцем Дрогобича. Між чоловіками раптово виник конфлікт через жінку в компанії, до якої Роман Дідух проявляв надмірну увагу. 41-річний чоловік накинувся на Романа і завдав йому численні удари молотком в область голови, від чого потерпілий помер на місці події.

Тоді 58-річний брат обвинуваченого, скориставшись ситуацією, викрав сумку потерпілого із мобільним телефоном.

Суд підтримав обґрунтовану позицію прокурора Дрогобицької окружної прокуратури, визнав обвинувачених винними та призначив покарання молодшому братові за умисне вбивство – 8 років позбавлення волі, старшому за грабіж – 4 роки позбавлення волі.

Последние новости