Львів перейшов у «жовту» зону: що змінилося

Львів перейшов у «жовту» зону: що змінилося || Фото: lviv.vgorode.ua

Львів перейшов до «жовтої» карантинної зони. У вівторок, 7 грудня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла низку нових рішень. Про це повідомив керівник департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами Бойка, свідоме дотримання львів'янами карантинних норм і обмежень під час «червоної» зони дало можливість перейти до «жовтої» зони.

«Жовта» зона дозволяє послаблювати певні обмеження, але щоб застерегти і унеможливити швидкий ріст захворюваності в подальшому, ми зберігаємо досить жорсткі карантинні норми. На сьогоднішньому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла низку нових рішень ми акцептували рішення про «жовту» зону, зберегли необхідність роботи закладів культури, громадського харчування, спорту, ринків і торгових центрів за умови вакцинації працівників та відвідувачів. Також вакцинації повинні дотримуватись організатори і відвідувачі різноманітних заходів», – наголосив Євген Бойко.

Додамо, що з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які Уряд ухвалив минулого тижня. Торкнуться вони у першу чергу невакцинованих українців. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання. Таким чином, на «жовтому» рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів. Також із 6 грудня термін дії «жовтих» сертифікатів вакцинації про одне щеплення від Сovid-19 буде становити 30 днів, а раніше був чинний 120. 

Последние новости