В Україні посилили карантин у «жовтій зоні»

В Україні посилили карантин у «жовтій зоні»

В Україні посилили карантин у «жовтій зоні» Фото: thepurpleprimer.com

Події
24 листопада 2021 15:43

В Україні посилили обмеження для регіонів у «жовтій» карантинній зоні, а також скоротили термін дії «жовтого» COVID-сертифікату. Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні уряду, 24 листопада.

Так, якщо раніше бізнес міг обирати, як працювати у «жовтій» зоні, то тепер  громадські чи заклади культури, ресторани, спортзали тощо можуть працювати, лише у випадку,  якщо весь персонал вакцинований принаймні однією дозою, має сертифікат про одужання чи негативний тест. Це ж стосуватиметься і відвідувачів.

Крім того, Кабінет міністрів України вирішив посилити перевірку COVID-сертифікат. Тож тепер представники закладів мають не просто візуально перевіряти сертифікат вакцинації, й сканувати QR-код через застосунок «Дія». За неналежну перевірку власника закладу можуть оштрафувати від 34 до 170 тисяч гривень.

Також скоротили термін дії «жовтих» сертифікатів вакцинації, який можна отримати після отримання першої дози вакцини. Тепер термін становитиме 30 днів, а раніше був дійсним 120 днів.

Згадані зміни набудуть чинності через 7 днів після публікації.

Нагадаємо, цього тижня Львівщина виходить із «червоної» зони епіднебезпеки. Показники поширення коронавірусу стабілізувались.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах