У Львові за незаконну багатоповерхівку оштрафували забудовника

У Львові за незаконну багатоповерхівку оштрафували забудовника || Фото: facebook.com/Любомир Зубач

Міська Інспекція Держархбудконтролю оштрафувала львівського забудовника на понад 380 тисяч гривень за незаконну багатоповерхівку на вулиці Городницькій. Забудовник обіцяв реконструювати існуючу будівлю під склади, натомість почав зводити житловий будинок, продаючи у ньому квартири.

Як повідомляв раніше VG Львів, львівська компанія «Юнітек» у 2018 році отримала містобудівні умови і обмеження на реконструкцію будинку Городницькій, 47 під виробничо-складську будівлю. Після цього забудовник отримав дозвіл інспекції ДАБК на ці роботи, де вказано, що після реконструкції будівля не повинна перевищувати чотири поверхи. Попри це забудовник почав продаж апартаментів у цьому будинку і вже почав будівництво п'ятого поверху, що суперечить дозвільним документам. Міська інспекція ДАБК ініціювала перевірку цього будівництва.

У понеділок, 13 грудня, заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач повідомив про результати перевірки. Інспектори підтвердили усі порушення на будівництві і наклали на замовника «Юнітек» та підрядника будівництва ТзОВ «Обра Констракшн Груп» одразу кілька штрафів: за порушення містобудівних умов і обмежень, за будівельні роботи без дозволів та за порушення термінів подачі будівельної документації.

Загальна сума штрафів - 380 тисяч гривень. Окрім того, на суму від 6,5 до 8 тисяч гривень оштрафують архітектора та інженера, які здійснюють авторський і технічний нагляд.

Також міська інспекція ДАБК звернулася до прокуратури з проханням перевірити законність продажу апартаментів в будинку на вул. Городницькій, 47.

[read_more_vg id="1189567"]

 

Последние новости