Що відомо про львівську суддю, яку пограбували на 120 тисяч доларів

Що відомо про львівську суддю, яку пограбували на 120 тисяч доларів || Фото: wag.court.gov.ua

Суддею, в якої у ніч на 18 січня з сейфу Західного апеляційного господарського суду вкрали 120 тисяч доларів готівкою, виявилась Віра Гриців.

Відомо, що грабіжник заліз до приміщення суду через вікно на другому поверсі і вкрав цю суму. У пресслужбі Західного апеляційного господарського суду повідомили, що це особисті гроші одного із суддів, які були задекаровані.

За даними zaxid.net, у поліції підтвердили, що викрадена валюта належала саме судді Вірі Гриців. Натомість, прес-секретарка Західного апеляційного господарського суду Анна Ярмола відмовилася коментувати цю інформацію. Віра Гриців також мовчить.

Згідно з декларацією про доходи Віри Гриців за 2020 рік, у жінки є готівкою 531 тисяч гривень та 81,1 тисяча доларів. Окрім цього, її донька зберігає 21 тисячу доларів та 110 тисяч гривень готівки. Ще 300 тисяч гривень має її син. У 2020 році суддя задекларувала купівлю валюти на суму 597,2 тисяч гривень. Також сім'я Гриців зберігає чимало грошей на рахунках у банках.

Як зазначено на платформі Чесно, протягом 2013-2014 років Віра Гриців не декларувала частину своєї нерухомості. 

Суддею Західного апеляційного господарського суду Віра Гриців працює уже більше 10 років. Загадом її стаж у цій професії перевищує 20 років. Її чоловік Михайло Гриців працює суддею Верховного Суду України. Її донька Ганна Гриців займає посаду там, де батько. Брат Віри Гриців Назар працює у Львівській обласній прокуратурі.

Последние новости