Львівські десантники розповіли про визволення мешканців сіл біля Вознесенська

Львівські десантники розповіли про визволення мешканців сіл біля Вознесенська || Фото: facebook.com/80brigade

Військовослужбовці 80 окремої десантно-штурмової львівської бригади зараз захищають південь України. Десантники розповіли про визволення мешканців біля міста Вознесенськ та околиць, де російські окупанти знущались та допитували цивільне населення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Вони пройшлися по хатах і вивели на вулицю близько 30 односельчан. В основному чоловіків, але там були і жінки. Зв’язали скотчем руки за спиною, поставили всіх на коліна.  Вимагали зізнатися у коригуванні, або видати того, хто допомагав інформацією для ЗСУ. Ми мовчали. Тоді окупанти стали стріляти над головами. Жінки плакали та просили, щоб їх відпустили. Від чого орки остаточно розлютились і озвіріли. Їх командир сказав, якщо через  п‘ять хвилин йому не викажуть ім’я корегувальника, він накаже розстріляти всіх», – розповів військовим мешканець села.

В цей час, за селом вели спостереження військовослужбовці одного з підрозділів 80 окремої десантно-штурмової бригади. Вони надали координати місць розташування окупантів та скорегували артилерійський вогонь по ворожій техніці та живій силі противника, вразивши в тому числі і командно-штабну машину окупантів. Від того обстрілу, окрім техніки, було знищено близько 25 окупантів. 

Завдяки цьому моменту мешканці села змогли втекти і сховатись у безпечному місці.

Нагадаємо, львівські десантники звільнили від окупації декілька українських населених пунктів, знищивши підрозділи російської федерації.

Последние новости