На Львівщині двоє людей потрапили у лікарню з ботулізмом

У лікарні Львівщини потрапило двоє людей з ботулізмом || Фото: pinterest.com

У лікарні Львівщини потрапило двоє людей з ботулізмом. Загалом, від початку цього року це токсико-інфекційне захворювання зафіксували у сімох людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко, в усіх випадках захворіли на ботулізм дорослі люди. Пʼятеро пацієнтів вживали домашні м'ясні тушонки, а в одному – домашню ковбасу, пише Тvoemisto.tv. 

Ботулізм – це гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Основною причиною захворювання на ботулізм є продукти домашнього приготування: овочеві, грибні, м’ясні, рибні консерви, сирокопчені окости, солена, в’ялена та вуджена риба. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином.

Найчастіші виникають при ботулізмі такі симптоми: порушення зору (двоїння або туман в очах), невиразність мови, може бути важко ковтати, відчуття сухості в роті, м'язова слабкість); загальна інфекційна інтоксикація: пронос, блювота, може незначно підвищитись температура, боліти живіт; пригнічені функції дихальних м'язів, внаслідок чого за відсутності терапії смерть зазвичай настає від дихальної недостатності; у дітей симптоми ботулізму можуть проявлятися у вигляді апатії, відмови від їжі, тривалого плачу, а також м'язової слабкості. 

Усі хворі на ботулізм незалежно від клінічної форми захворювання підлягають госпіталізації. Успіх лікування залежить від ранньої діагностики, правильного лікування, у більшості випадків – введення ботулінічного антитоксину (синоніми: сироватка, імуноглобулін).

Нагадаємо, до Львівської обласної інфекційної лікарні із діагнозом ботулізм потрапив чоловік у важкому стані. Нещасний поїв на обід м’ясних консервів домашнього приготування і вже два тижні перебуває у реанімації.  

Последние новости