Перевізники заявили про відновлення приміських і міжміських перевезень на Львівщині

Перевізники заявили про відновлення приміських і міжміських перевезень на Львівщині. Фото: Dyvys.info.

Перевізники заявили про відновлення приміських і міжміських перевезень на Львівщині. Відповідну заяву опублікувала Асоціація перевізників Львівщини, попри те, що офіційного дозволу влади про відновлення руху приміських і міжміських автобусів ще немає. Рішення про дозвіл має прийняти лише обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Перевізники обіцяють, що у Львівській області перевезення у повному обсязі відновляться з вівторка, 23 червня. Запевняють, що будуть перевозити лише пасажирів у захисних масках та за кількістю місць для сидіння.

«Від завтра перевізники області відновлюють обласні, приміські й міжміські перевезення із дотриманням усіх вимог карантин. Із 23 червня транспорт області працюватиме», – йдеться у повідомленні.

Таке рішення перевізники пояснили «численними проханнями пасажирів, громад, а також дозволом на перевезення, який є у постанові Кабінету міністрів України №500 від 17 червня 2020 року». Зазначимо, у постанові справді вказано про відновлення пасажирських перевезень, але за рішенням обласної влади та зважаючи на ситуацію із захворюваністю на COVID-19.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень у коментарі Zaxid.net повідомив, що обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  поки що не приймала рішення про відновлення пасажирських перевезень. Водночас, він не виключив, що таке рішення може бути прийнято на засіданні, яке планується сьогодні, 22 червня, о 18:00.

Нагадаємо, 15 червня львівські перевізники самовільно відновили рух приміських і міжміських автобусів. Керівництво облдержадміністрації заявляє, що такі перевезення незаконні.

Последние новости