Самовільно: на Львівщині відновлюють приміські та міжміські автобуси

Самовільно: на Львівщині відновлюють приміські та міжміські автобуси. Фото: lv.suspilne.media (умовне).

Самовільно: на Львівщині відновлюють приміські та міжміські автобуси. Фото: lv.suspilne.media (умовне).

Транспорт та інфраструктура
15 червня 2020 17:08

Львівські перевізники самовільно відновили рух приміських і міжміських автобусів. Сьогодні-завтра, 15-16 червня, планують випустити на лінію 60% автобусів у райони Львівщини. Керівництво облдержадміністрації заявляє, що такі перевезення незаконні.

Повідомлення про відновлення рейсів у райони з’явилися у різних групах у соцмережах.

Самовільно: на Львівщині відновлюють приміські та міжміські автобуси. Оголошення з соцмереж. Самовільно: на Львівщині відновлюють приміські та міжміські автобуси. Оголошення з соцмереж.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка підтвердив Zaxid.net, що перевізники з 15-16 червня відновлюють перевезення у райони. Таке рішення прийняли самовільно після того, як обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  не дозволила їм офіційно відновити роботу. Перевізники вже укладають договори з підприємствами у районах, селах та селищах та з місцевою владою, «щоби легально на основі таких договорів працювати».

За його словами, таке рішення підтримали усі перевізники, які працюють на Львівщині. При цьому перевізники обіцяють дотримуватися вимог – здійснювати перевезення виключно сидячих пасажирів, контролювати масковий режим. Тарифи збільшувати не планують. Додатковий транспорт будуть запускати у міру збільшення пасажиропотоку.

У той же час заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень наголосив, що жодних рішень щодо відновлення пасажирських перевезень у райони не приймалося.

«Ніякого рішення ми не приймали. Юридично не змінилося нічого. Питання контролю – це вже питання Національної поліції та Укртрансбезпеки», – заявив Тарас Грень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах