Дихай на повні груди: у Львові з’явиться пост моніторингу якості повітря

Дихай на повні груди: у Львові з’явиться пост моніторингу якості повітря. Фото: Lviv.depo.ua (умовне).

У Львові з’явиться пост моніторингу якості повітря. Відповідний прилад встановлять на вулиці Пластовій. Ним вимірюватимуть забруднення у місті Лева. Читайте більше актуальних новин Львова за сьогодні.

Як розповів директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко, договір щодо поставки та встановлення обладнання підписали з науково-виробничим підприємством Novus Cybernetic. Вартість обладнання та його встановлення — 1,3 мільйона гривень.

«На вул. Пластовій буде встановлений газовий аналізатор, який буде контролювати одразу у режимі онлайн, передавати на сайт інформацію про те, який у ту хвилину стан повітря на вул. Пластовій. Це робиться для того, щоб ми всі бачили, що відбувається із якістю повітря, а також, аби мешканці так само могли заходити та бачити, чи є проблеми із повітрям, чи немає на тій вулиці. Це, відповідно, контроль очисних споруд, підприємств, що там знаходяться, а також будівництва сміттєпереробного заводу, яке розпочинається на вул. Пластовій", — зазначив Святослав Євтушенко.

За його словами, пост моніторингу буде обладнаний метрологічною станцією і здійснюватиме заміри таких речовин, як вуглець оксид (CO), азот діоксид (NO2), діоксид сірки (SO2), озон (O3), сірководень (H2S), аміак (NH3), азоту оксид (NO), РМ2, 5 та РМ10. Передбачається, що обладнання встановлять у жовтні. Також у режимі онлайн усі охочі зможуть відслідковувати якість повітря на нашому сайті, або ж іншому електронному ресурсі", — зазначив Святослав Євтушенко, директор ЛКП «Зелене місто».

У свою чергу генеральний директор компанії Novus Cybernetic Костянтин Флуєрар зазначив, що їх компанія має досвід встановлення такого роду приладів у низці міст України.

«Після впровадження цієї системи, встановлення шафи-моніторингу повітря, містяни зможуть спостерігати за показниками на сайті з моніторингу повітря у місті. Моніторинг відбуватиметься 24/7 у онлайн-форматі", — пояснив Костянтин Флуєрар.

Нагадаємо, у Львові тривають роботи з очищення міських водойм. Загалом, за даними управління екології та природних ресурсів, у місті Лева нараховується 71 водний об'єкт, 43 з яких обслуговує місто.

Последние новости