Візуалізація: на львівській телевежі облаштують оглядові майданчики

На львівській телевежі облаштують два оглядові майданчики. Фото: Guess Line Architects

На львівській телевежі на Високому замку планують облаштувати два оглядові майданчики з кав’ярнями. 

Як розповів архітектор Guess Line Architects, яке розробило концепцію майданчиків на телевізійній вежі, Андрій Лесюк, ідея спроектувати оглядові майданчики на львівській телевежі з’явилася кілька років тому, повідомляє ZAXID.NET.

«Побачив фото з вежі – там розкішні краєвиди і вирішив розвинути цю ідею для себе. Вежа вже втратила свої функції і працює на 10%. Ми розуміємо, що найближчим часом вежа втратить свою функцію і зменшить радіовипромінювання. А такий проект міг би бути цікавим для інвестування», – розповів Андрій Лесюк.

Два оглядові майданчики пропонують облаштувати на висоті 40 та 48 метрів (від підніжжя вежі). Вони будуть триматися на вертикальному стержні, щоб уникнути додаткового навантаження на конструкцію вежі. Всередині стрижня планують облаштувати два ліфти і сходи.

Окремі секції вежі планують обгорнути металевою сіткою з підсвіткою. Аби привабити більше туристів, архітектори пропонують облаштувати на оглядових майданчиках кав’ярні. Вартість такого простору може коштувати інвестору близько 500 тисяч доларів.

Телевізійну вежу висотою 192 метри на Високому замку збудували у 1967 році. Телевежа частково втратила свою основну функцію після відключення аналогового телебачення. Зараз вона обслуговує ФМ-радіостанції та цифрове телебачення.

Нагадаємо, на район Під Голоском у Львові чекають великі зміни.

Последние новости