Бетонні джунглі зазеленіють: на район Під Голоском чекають великі зміни

На район Під Голоском чекають великі зміни. Фото: unsplash.com (умовне)

На район Під Голоском чекають великі зміни. Фото: unsplash.com (умовне)

Транспорт та інфраструктура
03 липня 2020 10:59

На район Під Голоском у Львові чекають великі зміни – тут планують збільшити кількість зелених зон, закладів шкільної та дошкільної освіти. А коли побудують всі закладені в новому плані будинки, то кількість мешканців району може зрости від 8 тисяч до 26 тисяч осіб.

«За старим планом шкіл буде замало, як і зелених зон. Саме тому у новому детальному плані території житлового району ми пропонуємо скоротити кількість планових мешканців шляхом зміни зонінгу. За новим планом необхідно розширити одну школу на ще 900 місць. Також завдяки зміни зонування побільшає зон рекреації. Відповідно до ДБНів, у тому районі мали б облаштувати 13 га зелених зон, але ми хочемо збільшити їх площу ще на 6,5 га», — розповів головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

За даними аудиту, у районі «Під Голоском» закладено 7 закладів дошкільної освіти, а також 3 школи, розраховані на 1700 учнів. До 30 вересня в першому садочку мають бути завершені всі роботи. Управління освіти, до якого на баланс перейде садок, вже оголосило тендер на закупівлю обладнання та інвентар. Відтак, до кінця 2020 року діти вже зможуть піти у садок.

За словами начальника управління транспорту Ореста Олеськіва, після побудови доріг, що забезпечать проїзд з вулиці Малоголосківської на вулицю Варшавську, та сполучать вулиці Малоголосківську та Під Голоском, у район продовжать 37 автобусний маршрут, а також продовжать туди тролейбусні маршрути.

Нагадаємо, виконком Львівської міської ради тимчасово не видаватиме містобудівні умови і обмеження на нове будівництво у мікрорайоні «Під Голоском». Мешканці району постійно скаржаться на занадто щільну забудову, відсутність шкіл і садочків, а також відсутність транспортної і спортивної інфраструктури та зелених зон. А також на те, що забудовники не виконують своїх зобов’язань щодо будівництва освітніх закладів та прокладання нових доріг.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах