Бійка не допомогла: на площі Галицькій демонтували скандальний МАФ

На площі Галицькій демонтували скандальний МАФ. Фото: Любомир Зубач

На площі Галицькій таки демонтували скандальний МАФ «LoQum Kebab», де напередодні, 14 вересня, під час робіт власник напав на працівника «Муніципальної варти». Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Кіоск, в якому продавали шаурму, заважав реконструкції фонтану та громадського простору. Із перспективної схеми тимчасових споруд він був вилучений ще в грудні 2019 року. Як і ще майже 200 МАФів у місті. А отже, потрапив у список на демонтаж. І власник цього кіоску про це знав. Особисто не раз зустрічався з цим власником. Той бачив тільки один варіант. Та на жаль, місто не могло погодили сусідство кіоску з кебабами поруч із королем Данилом», - написав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Зі слів Любомира Зубача, місяць тому на засіданні робочої групи ще раз розглядали заяву власника на повернення кіоска у комплексну схему. Але робоча група відмовила йому і наголосила, що кіоск із шаурмою більше не може залишатися на площі Галицькій, адже реконструкція простору вступає в активну фазу. Чоловіку пропонували добровільно забрати павільйон. Однак власник відмовлявся, тому було прийнято рішення про примусовий демонтаж.

«Жодних несподіванок. «Адміністративно-технічне управління» попередило всіх причетних про місце і час демонтажу. Тільки-от заплановані сценарії виявились різними. Прикро, що дійшло до рукоприкладства і було вчинено напад на працівника «Муніципальної варти». Той був змушений захищатися – врешті картинки шарпанини для ЗМІ і заяви в поліцію щодо інциденту. Тим часом результат щодо кіоску з шаурмою один – тимчасову споруду демонтовано», - підсумував Любомир Зубач.

Нагадаємо, вже у вересні цього року у Львові продовжать реконструкцію фонтану «Кульбаба». Крім того, планують оновити усю площу Галицьку, а також демонтувати дві тимчасові споруди.

Последние новости