Є відповідь: коли відновлять реконструкцію фонтану «Кульбаба» у Львові

Коли відновлять реконструкцію фонтану «Кульбаба» у Львові. Фото: Львівська міська рада

Коли відновлять реконструкцію фонтану «Кульбаба» у Львові. Фото: Львівська міська рада

Транспорт та інфраструктура
27 липня 2021 13:44

Вже у вересні цього року у Львові продовжать реконструкцію фонтану «Кульбаба». Крім того, планують оновити усю площу Галицьку, а також демонтувати дві тимчасові споруди. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради, на площі Галицькій демонтують два кіоски, які заважають провести благоустрій оновленої площі. Йдеться про одну неробочу споруду та кіоск, де продають шаурму.

«Площа Галицька є своєрідними воротами до старої частини середмістя. Тут завжди великий потік людей. Тож насамперед її робитимуть просторою і водночас яскравою», - наголосила проектантка нового громадського простору на площі Ольга Криворучко.

Після реконструкції на площі побільшає озеленення: квітників, травників, нових дерев та нового освітлення. Ті дерева, які є, збережуть. З’явиться особливо популярний елемент благоустрою – вуличні стільці. Будуть ліхтарі та огородження. Розкопки мурів, які віднайшли на площі, також увіковічать. Тут зроблять макет церкви та інформативні таблиці у мощенні.

Звісно ж, тут буде фонтан. Він не буде пішохідним, як планували від початку. Його зроблять в австрійському стилі. Буде так званий обвідок навколо фонтану, на якому можна буде посидіти. Наразі триває тендер на його реконструкцію. Очікують, що роботи на площі відновлять уже у вересні.

Коли відновлять реконструкцію фонтану «Кульбаба» у Львові. Фото: Львівська міська радаКоли відновлять реконструкцію фонтану «Кульбаба» у Львові. Фото: Львівська міська рада

Нагадаємо, стало відомо, що будуватимуть на місці колишньої виправної колонії на вулиці Хуторівка у Львові.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах