Як виглядатиме новий легкоатлетичний комплекс на території стадіону «Торпедо» у Львові

Як виглядатиме новий легкоатлетичний комплекс на території стадіону «Торпедо» у Львові || Фото: city-adm.lviv.ua

Стали відомі результати архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром  на території стадіону «Торпедо», що на вулиці Золотій у Львові.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, до участі в конкурсі зареєструвалось 17 авторських колективів з різних міст України, зокрема з Києва, Дніпра, Чернівців, Львова. На розгляд журі було подано 11 проєктів.

Основними завданнями для конкурсантів було розробити проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу на території існуючого стадіону «Торпедо» із спортивним центром, де у майбутньому проводитимуть спортивні заходи, та створити середовище, що сприятиме розвитку професійного спорту та враховуватиме інтереси місцевих жителів, забезпечивши доступність до відкритої спортивної інфраструктури.

Так, переможцем конкурсу став проєкт під шифром 696969 авторського колективу з Дніпра. Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 120 000 гривень.

«Окрім легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром, в результаті реалізації проєкту, місто отримає оновлену вулицю Золоту з якісним громадським центром цього району. В умовах сформованого середовища зі складним рельєфом та обмеженим простором ділянки, переможцям вдалось знайти оригінальне рішення, розділивши функціональні зони на спортивну, розташовану зверху, та громадську, що має діалог з вулицею та формує новий громадський простір, поєднуючи повсякденне життя мікрорайону та професійний спорт. Крім того, проєкт передбачає великий підземний паркінг, що може у нічний час використовуватись мешканцями району», - зазначив головний архітектор міста та голова журі конкурсу Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, у Львові збудують великий урбан-парк. Це буде відкрита територія зі спортивними майданчиками, скейтпарком та зонами відпочинку у мікрорайоні Погулянка.

Последние новости