Виставка полотен Антона Проненка "Byzantine Electricity"

Афіша - Виставки - Виставка полотен Антона Проненка "Byzantine Electricity"

Афіша - Виставки - Виставка полотен Антона Проненка "Byzantine Electricity"

З 1 березня по 20 квітня у Львівському Будинку органної та камерної музики пройде Виставка полотен Антона Проненка "Byzantine Electricity".

Серія полотен Антона Проненка Byzantine Electricity створена з використанням іконописних технік та зображує місцевості, історично пов’язані з класичною культурою.

Античну атмосферу Греції, Туреччини та Італії сьогодні важко розпізнати візуально, адже сучасний технічний прогрес вносить свої корективи в ландшафти міста. Так само невпізнаваними є класичні техніки, мотиви та композиційні прийоми в картинах Антона Проненка.

Сучасні елементи покликані не завадити, а підкреслити відчуття класичної гармонії та світла, у тому числі електричного. Для візантійських майстрів була напрочуд важливою тема абстрактного світла, його зображували за допомогою сусального золота. Сьогодні для художника цю роль нерідко відіграє світло електричне та неонове.

Вогні реклами, кафе, чудернацьких світильників, автомобільних фар уособлюють на картинах Антона прагнення до руху та комунікації між людьми, чутливості та індивідуалізму. Автор пропонує не сприймати його роботи буквально, а вбачати у них метафізичний та формальний мистецький пошук.

Виставка полотен Антона Проненка "Byzantine Electricity": фото 1Виставка полотен Антона Проненка "Byzantine Electricity": фото 1 Будинок органної та камерної музики

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах