Leopolis Baroque Festival

Афіша - Фестивалі - Leopolis Baroque Festival

Афіша - Фестивалі - Leopolis Baroque Festival

На відкритті Leopolis Baroque Festival в Органному залі гратимуть концертмейстер чеської філармонії та дириґент зі США.

"Львівський органний зал знову дарує своїм слухачам свято музики міжнародного рівня! Головний гостьовий дириґент Ukrainian Festival Orchestra Теодор Кухар разом із солістами Йозефом Шпачеком та Уляною Макєєвою 7 серпня відкриють Leopolis Baroque Festival", - зазначили організатори.
.
Розпочне бароковий концерт Симфонія №2 Карла Філіппа Емануеля Баха у виконанні Ukrainian Festival Orchestra.

Карл Бах за життя зажив більшої слави, ніж його батько, ним захоплювався молодий Моцарт, під його впливом перебували Гайдн та Бетовен. Але з плином часу ім’я “Гамбурзького Баха” поступово відійшло у тінь його великого батька. І лише у 60-х роках ХХ століття твори сина отримали нове життя.

Слідом за Бахом-сином звучатиме Бах-батько: Концерт для скрипки, гобоя та оркестру до мінор з Українським фестивальним оркестром виконають скрипаль із Чехії Йозеф Шпачек та українська гобоїстка Уляна Макєєва з Одеси. 

Після антракту звучатимуть “Пори року” Вівальді. Твір, наділений якоюсь магією, що її щедро розсипав між нотами темпераментний італієць, цього разу звучатиме у виконанні Йозефа Шпачека та оркестру. 
Запрошуємо полинути у світ чарівного бароко разом із зірками класичної сцени!

Йозеф Шпачек є наймолодшим скрипалем-концертмейстром в історії Чеської філармонії. Почавши навчання у Ярослава Фольтіні в Празькій консерваторії, Шпачек пізніше переїхав до США, де навчався в Іцхака Перлмана в Нью-Йорку та Іди Кавафіан і Хайме Ларедо у Філадельфії. Шпачек є лауреатом Міжнародного конкурсу королеви Єлизавети в Брюсселі, володарем призів багатьох конкурсів від Нью-Йорка до Нової Зеландії. Його диск із скрипковими концертами Антоніна Дворжака, Леоша Яначека та Йозефа Сука у 2015 році визнали "Записом місяця та року”.

Уляна Макєєва – молода солістка Одеського філармонічного оркестру, зарекомендувала себе як натхненна і віртуозна виконавиця. Уляна грала в оркестрі Одеського театру опери та балету, Чернігівському симфонічному оркестрі та Харківському оркестрі “Слобожанський”.

Маестро Теодор Кухар є найбільш записуваним дириґентом свого покоління, його дискографія налічує понад 110 дисків. Кухар дириґував багатьма провідними оркестрами світу. Від 1992 року й досі співпрацює з Національним симфонічним оркестром України, у 1994-1999 був його головним дириґентом. Нині маючи успішну кар’єру в США та безліч запрошень з різних країн світу, Теодор Кухар дуже часто приїжджає в Україну з концертами та вже кілька разів дириґував у Львівському органному залі.

Ukrainian Festival Orchestra – український фестивальний оркестр зі Львова, який виріс із камерного оркестру Collegium Musicum і вже встиг попрацювати з музикантами зі світовим ім’ям: Вадимом Холоденком, Корі Церовшеком, Теодором Кухарем, Ноа Бендінксом-Белґлі, Семюелем Берто, Сіґізвальдом Кьокеном, Андрєєм Ґавріловим, Левом Маркізом та іншими.

Ukrainian Festival Orchestra
Теодор Кухар – дириґент
Йозеф Шпачек – скрипка
Уляна Макєєва – гобой

К.Ф.Е. Бах – Симфонія №2, Сі бемоль мажор, Wq 182
Й.С. Бах – Концерт для скрипки, гобоя та оркестру, до мінор, BWV 1060
А. Вівальді – “Пори року”

Квитки можна придбати:
- у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

Телефон для довідок: 098 871 0180

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах