Фестиваль авторського кіно

Афіша - Фестивалі - Фестиваль авторського кіно

Афіша - Фестивалі - Фестиваль авторського кіно

З 31 січня по 2 лютого у кінотеатрі Kopernik пройде Фестиваль авторського кіно.

Під час фестивалю відбудуться покази найкращих зразків естетики, інтелектуального гумору та глибокого драматизму.

В програмі фестивалю – 8 стрічок: 

СОБАКИ НЕ НОСЯТЬ ШТАНІВ
Режисер: Юкка-Пекка Валкеапяя
Фінляндія/Латвія, 2019, 105 хв., драма

Декілька років тому Юха втратив свою дружину і все ще переживає біль та неспроможність до людської комунікації. Зустріч з домінанткою Моною змінює кардинально все в його житті. Візуально вражаюча історія провокує як сміх, так і роздуми про таємничі способи подолання життєвих ударів. Фінський режисер знайомить глядача з темними глибинами людської натури, які можна подолати гумором, любов'ю та солодким болем буття.

МЕЛАНХОЛІЧКА
Режисерка: Сюзанне Гайнріх
Німеччина, 2019, 80 хв., комедія
У ролях: Марі Ратшек, Ніколо Пасетті, Моніка Відемер, Янн Ґруел

Дівчина блукає містом, шукаючи, де заночувати. Вона знайомиться з екзистенціалістом, для якого секс - це "просто ще один ринок". Її спроба написати книгу не виходить за рамки першого речення другого розділу, вона не знаходить собі місця між художніми галереями, студіями йоги і постільною білизною незнайомців. Замість того, щоб пристосуватися до реального життя, вона починає розглядати свою депресію як політичну проблему.
Постмодерна комедія у рожево-блакитних тонах.

ЧОМУ МИ КРЕАТИВНІ?
Режисер: Герман Васке
Німеччина / 2018 / 84 хв. / документальний
У ролях: Бйорк, Марина Абрамович, Ай Вейвей, ЙокоОно, ТакешіКітано, Девід Бові, НікКейв, ВімВендерс та інші.

Ще жодному вченому не вдалося розкласти феномен креативності по поличках і пояснити, звідки народжується наша творчість, як її контролювати, розвивати та стимулювати. Автор фільму-відкриття, Герман Васке, теж переймався цим питанням і зважився на власне дослідження. Впродовж понад тридцяти років режисер збирав інтерв’ю з художниками й мислителями, серед яких лауреати Нобелівської премії й "Оскара", зірки образотворчого мистецтва, музики, кіновиробництва, літератури, філософії, політики, бізнесу й науки. Усім їм він ставив одне запитання: "Чому ви креативні?". Встигніть побачити як ніяковіють, сміються але, врешті-решт, відповідають на це запитання Квентін Тарантіно, Девід Лінч, Демієн Херст, Марина Абрамович, Йоко Оно, Такеші Кітано, Девід Бові та інші.

А ПОТІМ МИ ТАНЦЮВАЛИ
Режисер: Леван Акін
Грузія/Швеція, 2019, 105 хв., драма/романтика

Мераб з дитинства тренується в Національному грузинському ансамблі танців разом зі своєю партнеркою з танців Мері. Його світ раптово перевертається з ніг на голову, коли в трупі з'являється харизматичний та безтурботний Іраклій і стає його найсильнішим суперником і об'єктом захоплення. Мераб розуміє, що готовий вирватися зі свого консервативного оточення і ризикнути всім.
Леван Акін зняв фільм, що балансує на межі грузинських традицій та важливості питання свободи. Грузинський танець став ідеальним полем, в якому традиційність, маскулінність, жорсткість та формалізованість переростають у чуттєвість, сексуальність та пристрасть.

АНТОЛОГІЯ МІСТ-ПРИВИДІВ
Режисер: Дені Коте
Канада, 2019, 97 хв., драма/фентезі
У ролях: Роберт Нейлор, Жослін Зукко, Діана Лавалі

Звичний плин життя забутого богом канадського містечка порушує раптова смерть підлітка. Жителі міста явно не хочуть обговорювати подробиці автокатастрофи, проте скорбота близьких поступово поширюється навколо, позбавляючи сусідів звичного відчуття часу. Загадкові фігури виникають з туману і роблять дивні речі. Крізь мерехтливе плівкове зображення стають помітнішими історії з минулого.

[НЕ] ТОРКАЙСЯ
Режисерка: Адіна Пінтіліє
Румунія/Німеччина/Чехія/Болгарія/Франція, 2018, 125 хв.

Чуттєва драма на межі документального та художнього. Цей фільм – своєрідний виклик соціуму та кожному з нас окремо. [НЕ] ТОРКАЙСЯ – соціальний експеримент, в якому режисерка запрошує глядача до переосмислення одвічного питання тілесності та сексуальності.
Герої картини – Лаура, Томас і Крістіан – дозволяють камері зазирнути в найпотаємніші куточки свого внутрішнього світу. Вони намагаються змінити звичні моделі поведінки, щоб знайти баланс між внутрішнім комфортом та навколишньою дійсністю і стати, нарешті, вільними. [НЕ] ТОРКАЙСЯ розповідає про те, як знайти близькість найнесподіванішим чином і як полюбити іншого, не втративши при цьому себе.

МОНОС
Режисер: Алехандро Ландес
Колумбія/Аргентина/Нідерланди/Уругвай/Німеччина/Данія/Швеція, 2019, 102 хв., трилер/драма

Патаґранде, Рембо, Лейді, Суека, Пітуфо, Лобо, Перро та Бум-Бум. Восьмеро безпритульних підлітків, кожен із позивним, створюють озброєне угрупування на віддаленій горі. Їх підсвідомо тягне до гедонізму та жорстокості. Посланець передає повідомлення від Організації: вони мають піклуватися про корову Шакірою та викрадену американку Доктору. Все руйнується, коли до угруповання приходить смерть. Тепер компанія змушена перебратися вглиб джунглів.
Фільм Алехандро Ландеса заворожує естетикою кадру та звуку, які діють неначе кінематографічний інфаркт. "Монос" - це новий голос у кіно, екстраординарний і шокуючий, від якого неможливо відвести погляд.

БОГ ІСНУЄ, ЇЇ ІМ’Я – ПЕТРУНІЯ
Режисерка: Теона Струґар Мітевська
Північна Македонія/Бельгія/Словенія/Франція/Хорватія, 2019, 100 хв., драма/комедія
У ролях: Зоріца Нушева, Лабіна Митевська, Петар Мірчевскі

У Штипі містечку в Північній Македонії щороку в січні місцевий священик жбурляє в річку дерев’яний хрест, який потім шукають сотні чоловіків. Добра доля і процвітання будуть тому, хто його знайде. Цього разу Петрунії якимось чином вдається потрапити у воду та першою взяти хрест. Її суперники ошаленіли як могла жінка взяти участь у їхньому обряді? Усе неначе погоріло, але Петрунія стоїть на своєму. Вона здобула хрест і не збирається його віддавати.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах