Фестиваль партнерства

Афіша - Фестивалі - Фестиваль партнерства

Афіша - Фестивалі - Фестиваль партнерства

2-4 вересня Українсько-польський "Фестиваль Партнерства" святкує свій перший ювілей. 
Йому вже п’ять років!

За час, відколи виник "Фестиваль Партнерства", Україна пережила багато трагічних і сповнених надією подій. Вона почала перероджуватись і здобула можливість європейського розвитку. У ці тяжкі роки українці відчували підтримку польського народу, яку важко переоцінити. Маємо надію, що наш фестиваль буде ще одним прикладом дружби та взаємоповаги між двома народами, які живуть поряд.

Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові спільно з Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою та Міською радою Львова організовує одну з найбільших українсько-польських подій цього року – V "Фестиваль Партнерства".

До Львова прибудуть офіційні делегації від польських воєводств та міст-побратимів Львова. Разом із львівськими колегами польські представники місцевої влади, політичні, громадські та культурні діячі ділитимуться досвідом на "Форумі Партнерства". Виклади і дискусії стосуватимуться механізмів участі громади у житті міста, промоції регіонів, формування громадського простору, децентралізації та інших важливих питань.

У самому серці Львова – внутрішньому дворику ратуші – гратимуть українські і польські музичні колективи.

2 та 3 вересня на "Фестивалі Партнерства" виступатимуть:

шалено популярний варшавський бард "Pablopavo i Ludziki",

патріархи українського джазу "Dzyga Jazz Quintet",

познанський експериментальний рок "Hoszpital",

лірично-екстравагантні "ГИЧ Оркестра",

люблінські інді-рокери "Mohipisian",

львівські блюзмени "J & B BAND"

та польські гурти "Zagan" і "SERENCZA".

Також на площі Ринок, свої туристичні перлини та освітні програми на промо-стендах презентуватимуть партнери Львова – польські міста і воєводства. Перший раз у фестивалі приймуть участь аеропорт у Радомі, який нещодавно відкрив рейс зі Львова до Польщі, а також аеропорт у Жешуві та Львові, які презентуватимуть нові можливості мешканців Львова відвідання країн Європи та світу.

Довідка: "Фестиваль Партнерства" було ініційовано Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові п’ять осеней тому – у вересні 2012 року. Фестиваль створено задля розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентації мистецького життя польських міст та воєводств, a також господарів – міста Львова та Львівської області.

Мета фестивалю – звернути увагу українців та поляків на дуже великий доробок співпраці Львова та Львівщини з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства. За останні роки ідея фестивалю стала актуальною, як ніколи, а стосунки України і Польщі показали, що друзі пізнаються в біді.

Вхід вільний.

Фейсбук

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах