Міжнародний фестиваль "Дні Франкофонії в Україні"

Афіша - Фестивалі - Міжнародний фестиваль "Дні Франкофонії в Україні"

Афіша - Фестивалі - Міжнародний фестиваль "Дні Франкофонії в Україні"

Міжнародний фестиваль  "Дні Франкофонії" об’єднує шанувальників франкомовної культури та мистецтва в усьому світі. 

Посольства Бельгії, Канади, Лівану, Марокко, Франції та Швейцарії, Міністерство закордонних справ України, Французький інститут в Україні та мережа "Альянс франсез в Україні" проводять з 10 по 30 березня "Дні Франкофонії в Україні" - фестиваль, спрямований на популяризацію франкомовної культури та французької мови як мови спілкування, демократичних цінностей, дотримання прав людини та підтримки культурної різноманітності. 

Історично термін "франкофонія" з'явився вперше у 1880 році, коли французький географ Онезім Реклю вжив його для визначення усіх людей і країн, що говорять французькою. Сьогодні слово франкофонія пишемо з маленької літери, коли говоримо про франкомовних людей, а з великої – коли маємо на увазі інституційні установи, які регулюють відносини між франкомовними країнами, а також події на кшталт Днів Франкофонії в Україні.

Від початку ХХ століття франкофони знають про існування загального мовного простору, що сприяє обміну та взаємному збагаченню. Це франкомовне середовище існує та розвивається завдяки великій кількості асоціацій і груп. Серед цих організацій є, як професійні асоціації, такі, що включають у себе об’єднання письменників, видавців, вчених, журналістів, юристів, представників неурядових організацій та, звичайно ж, французьких вчителів, а також усіх франкофонів (яких на сьогодні налічується понад 274 мільйони) та шанувальників франкомовної культури та мистецтва. 
Починаючи з 1970 року, коли було створено культурно-технічне агентство зі співробітництва, що нині зветься Міжнародною організаціією франкофонії (МОФ), франкофони можуть спиратися на інституційний механізм, спрямований на поширення французької мови, демократичних цінностей та поглиблення співпраці між 84 країнами-членами і урядами або спостерігачами МОФ. Україна є членом-спостерігачем Міжнародної організації Франкофонії.


Програма:

18 березня, 18.00

Львівська обласна філармонія, вул.Чайковського, 7,

Концерт - "Шедеври для двох фортепіано та фортепіано в чотири руки" у виконанні Натії та Тамар Берая

У програмі: “Соната ре мажор KV 448” Вольфганга Амадея Моцарта, “Моя матінка Гусиня” і “Вальс” Моріса Равеля, “Сюїта №2 op. 17” Сергія Рахманінова, “Угорська рапсодія № 2” Франца Ліста, “Варіації на тему Паганіні” Вітольда Лютославського.

Квитки

22 березня, 19.00

Національна музична академія ім.М.Лисенка, вул. Нижанківського, 5

Музична вистава "Порт Дунай, відблиски Центральної Європи"

Оповідач - Роберт Був'є,
скрипка - Дмитро Артеменко,
фортепіано - Вадим Шер

Музична і літературна подорож через Центральну Європу в ритмі легендарного Дунаю, що об'єднує стільки країн, культур і народів ...
Тексти перекладені українською мовою.
За підтримки PresenceSuisse

Вхід за записом у Альянс Франсез м.Львова.

Деталі:+38 (032) 297 08 31 / +38 067 340 40 01

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах