Alfa Jazz Fest 2015

Афіша - Фестивалі - Alfa Jazz Fest 2015

Афіша - Фестивалі - Alfa Jazz Fest 2015

Alfa Jazz Festival – джазовий фестиваль міжнародного масштабу. Фестиваль не тільки збере кращих джазових музикантів світу, він подарує місту чудові літні вихідні в кращих традиціях європейських музичних подій. Хвиля джазу нахлине на столицю Західної України, затопить найвищі флюгери старого міста і розчинить всіх його гостей у джазовому коктейлі з чудової музики і незабутніх вражень.

Найбільшою несподіванкою стане участь у Alfa Jazz Fest 2015 Хербі Хенкока (Herbie Hancock), якого музичні критики називають одним з найбільш впливових джазових музикантів XX століття. 75-річний американський джазовий піаніст і композитор Хербі Хенкок є володарем 14 премій "Греммі".

До Львова приїде також Вейн Шортер (Wayne Shorter),легендарний музикант, який цього  року отримав "Греммі" за особливий внесок у розвиток музики протягом життя. Шортера називають найвеличнішим композитором у джазі з нині живих.

Джордж Бенсон (George Benson) – американський гітарист і вокаліст, визнаний одним з найвидатніших гітаристів в історії джазу, володар десяти " Греммі".

Майк Штерн (Mike Stern), відомий американський гітарист, володар нагороди імені Майлза  Девіса, якою відзначають джазових музикантів , які суттєво вплинули на розвиток цього стилю.

Пакіто Д’Рівера (Paquito D`Rivera), кубинський саксофоніст, учасник популярної кубинської джаз-рок-групи Irakere.

Хіромі (Hiromi), 35-річна джазова піаністка з Японії, відома своєю віртуозною технікою і змішуванням у своїх виступах різних музичних жанрів, як от пост-боп, прогресивний рок, класика та джаз.

Програма Alfa Jazz Fest 2015

Час

Місце

Гала-концерт

Музикант

25 червня (четвер)

17:00

Сцена на площі Ринок

 

Dennis Adu Big Band (Україна) — найвідоміший джазовий оркестр України, в якому грають найкращі київські джазмени. Спеціально для фестивалю він готує абсолютно нову програму. Участь у концерті, який буде відкривати ювілейний фестиваль, візьме молода талановита джазова вокалістка Валерія Кучеренко.

19:00

 

Anthony Strong (Велика Британія) — англійський піаніст, вокаліст і композитор, якого британська музична преса називає "новою англійською джазовою суперзіркою".

26 червня (п’ятниця)

16:00

Сцена на площі Ринок

 

 

Acoustic Quartet feat Анна Чайковська (Україна) — творчий тандем Ані Чайковської та харківської групи "Acoustic Quartet".  До кола інтересів Ані входять і старовинна музика, і сучасний академізм, церковно-хорова і духовна культура, фольклор і, звичайно, імпровізація. Перша зустріч виконавців відбулася майже 10 років тому.

18:00

 

Yazz Ahmed Quartet (Велика Британія) — англійська виконавиця на трубі і флюгельгорні, композитор, висхідна зірка британської джазової сцени, творчість якої схвально сприйняли критики таких журналів, як Time Out і Jazzwise.

19:00-22:30

парк імені Б.Хмельницького

1 відділ концерту

The Mike Stern/Bill Evans Band featuring Tom Kennedy and Steve Smith (США) — супергрупа, лідерами якої є знамениті музиканти - гітарист Майк Стерн і саксофоніст Білл Еванс, чиє співробітництво почалося ще в 1980-і роки (коли обидва джазмени були учасниками групи Майлза Дейвіса (Miles Davis)).

Перерва

 

2 відділ

концерту

HERBIE HANCOCK (США) — один з небагатьох джазових музикантів, ім'я якого добре відоме не лише шанувальникам імпровізаційної музики. До цього дня кожна нова робота Хербі викликає непідробний інтерес як його колег музикантів, так і шанувальників джазової музики по всьому світу.

27 червня (субота)

12:00

Сцена на площі біля палацу Потоцьких

 

DOGMA Trio (Україна) — група київського бас-гітариста Єгора Гавриленка, відомого за такими проектами, як trio SOMA і Gavr MAHAJAZZ Quartet. До складу цього фортепіанного джазового тріо також входять піаніст і виконавець на клавішних інструментах Родіон Іванов та барабанщик Олександр Поляков. Жанр, в якому працює DOGMA Trio, самі учасники колективу називають "акустичний техно-імпресіонізм".

14:00

 

Arun Ghosh Quintet (Велика Британія) —  британський кларнетист, композитор і педагог індійського походження. У своїй музиці поєднує елементи джазу, world music, індійського фольклору, західної академічної музики, хіп-хопу, року та авангарду.

16:00

Сцена на площі Ринок

 

Квінтет Олексія Саранчіна (Україна). Олексій Саранчін – один з найвідоміших українських джазових піаністів і композиторів. Лідер власних джазових проектів, екс-учасник популярної харківської джазової групи "Сxід-Side" і хіп-хоп команди "ТНМК"; учасник ансамблів контрабасиста Дениса Дудка Dudko Quintet і Dudko Sextet, а також проекту Святослава Вакарчука "Вночі"; викладач Київського інституту музики ім. Р.Глієра.

18:00

 

Contrast Trio (Німеччина) —  фортепіанне тріо з Німеччини, лідером якого є український піаніст, уродженець Івано-Франківська Юрій Сич. Ансамбль, в якому також грають басист Тім Рот і барабанщик Мартін Стандке, багато критиків називають одним з найпрогресивніших на німецькій джазовій сцені.

19:00-22:30

парк імені Б.Хмельницького

1 відділ

концерту

Paquito D'Rivera 'JAZZ MEETS THE CLASSICS' (Куба). Пакіто Д'Рівера - легендарний кубинський і американський кларнетист, тенор і сопрано-саксофоніст, композитор. Володар 14 премій "Греммі". Один з найвідоміших музикантів з "Острова свободи".

Перерва

 

2 відділ

концерту

Wayne Shorter Quartet featuring Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade (США) — квартет легендарного американського тенора- і сопрано-саксофоніста, композитора, бендлідера, володаря 10 статуеток "Греммі", серед яких премія за особливий внесок у розвиток музики Grammy Lifetime Achievement Award 2015.

28 червня (неділя)

 

12:00

Сцена на площі біля палацу Потоцьких

 

Sliding Holders (Україна) — київське тріо, у складі якого грають представники трьох поколінь виконавців блюзу в Україні. Олександр Кузнєцов - учасник легендарної столичної групи "Друге Дихання", майстер слайд-гітари; гітарист, вокаліст і виконавець на губній гармоніці Макс Тавричеський відомий не тільки як музикант, але й як організатор численних блюз-джемів і блюз-фестивалів  та барабанщик Роман Сокирко, який вже встиг заявити про себе на київській сцені.

 

14:00

Empirical (Велика Британія) — британський джазовий колектив, який в 2007 році створили молоді музиканти: Натаніель Фейсі (саксофон), Шейні Форбс (барабани), Льюїс Райт (вібрафон) і Том Фармер (контрабас). Особливістю квартету є відсутність лідера – кожен з четвірки музикантів бере рівну участь у музичному керівництві колективом.

 

16:00

Сцена на площі Ринок

 

Martin Reiter Electric Trio (Австрія) — тріо австрійського піаніста, клавішника, виконавця на органі Hammond B-3 і електрофортепіано Fender Rhodes;  учасника багатьох міжнародних фестивалів (Pori Jazz, Moldejazz, Montreux Jazz Festival). На рахунку музиканта є як альбоми сольної фортепіанної музики, так і записи в його улюбленому форматі тріо.

 

18:00

Piotr Pociask Quartet (Польща). Пьотр Почяск – відомий польський гітарист, організатор і арт-директор фестивалю Jazz Contest, який щорічно відбувається у місті Тарнув. Учасник багатьох музичних проектів, серед яких можна виокремити фольковий AfroFree, прог-роковий The Stream, джазові Big Contest Band  і Piotr Pociask Quartet.

 

19:00-22:30

парк імені Б.Хмельницького

1 відділ

концерту

Hiromi: THE TRIO PROJECT (Японія). Хіромі –  японська піаністка та композитор, відома завдяки своїй віртуозній техніці, експресивним концертним виступам і гармонійному синтезу джазу, фьюжн, прогресив-року та класичної музики.

 

Перерва

 

 

2 відділ

концерту

George Benson (США) — американський гітарист і вокаліст, в творчості якого гармонійно поєднуються елементи джазу, софт-року і ритм-енд-блюзу. Володар 10 премій "Греммі". Він експериментував в діапазоні від свінгу та бопу до джаз-року та smooth-джазу,  інколи переходячи в поле в поле ритм-н-блюзу та поп-музики. При цьому його гітара практично ніколи не відходила на другий план,  зберігаючи паритет між вокальними та інструментальними п’єсами.

 

29 червня (понеділок)

 

12:00

Сцена на площі біля палацу Потоцьких

 

Urban Gypsy (Україна)— один з небагатьох українських музичних колективів, які виконують джаз-мануш (jazz manouche). Головні особливості джаз-мануш - віртуозне виконання, світлий і позитивний характер музики та циганські інтонації.

 

14:00

Квартет Юрія Середіна (Україна) — композитор та піаніст, випускник Львівської національної музичної академії, дипломант конкурсу Jazz improvizacija (Вільнюс).  У складі квартету на Alfa Jazz Fest гратимуть відомі в Україні музиканти – київський басист Костянтин Іоненко і львівський барабанщик Ігор Гнидин, а також канадський гітарист Алекс Максимів.
 

 

17:00

Сцена на площі Ринок

 

Tango Carbon (Франція) — французький квартет, що виконує танго. Існує з 2012 року. Музика ансамблю дозволяє простежити всю історію жанру - від традиційного танго до нового танго Астора П'яццолли.

 

19:00

Dirty Loops (Швеція) — музичний жанр, в якому працюють музиканти - це синтез якісного поп-року і технічного джаз-ф'южн. Їхня творчість дивує слухачів нестандартними гармонійними ходами, прозорим атмосферним звучанням клавішних, математично чіткою ритм-секцією і приголомшливим вокалом.
 

 

      

 

Деталі: http://alfajazzfest.com/

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах