Кінопоказ фільму "Левіафан"

Афіша - Клубне кіно - Кінопоказ фільму "Левіафан"

Афіша - Клубне кіно - Кінопоказ фільму "Левіафан"

1 лютого о 15.00 в приміщенні СЦ "Цитадель" (вул. Залізнична, 20 (2 корпус, 2 поверх) "Вільна школа" запрошує всіх бажаючих на кінопоказ фільму "Левіафан".

"Левіафан" - кіноінтерпретація історії біблійного персонажа Іова, подана в умовах сучасної Росії режисером Андрієм Звягінцевим в 2014 році

 

Сюжет фільму "Левіафан".

Механік Микола живе в невеликому містечку на березі моря. У нього є син і дружина. На жаль,кохана жінка доводиться хлопчикові мачухою, і тому любові між нею і спадкоємцем немає. Сварки часто трапляються в будинку Миколи, однак справжня біда приходить ззовні: держава хоче забрати у механіка його будинок, пристосувавши його під свої потреби.

У "міфології" фільму держава - це і є той величезний безжалісний левіафан, який може поглинути простих людей і переварити, не помітивши того. Але на перекір всьому, люди живуть своїм життям. У кожного є свої радощі і проблеми, кожна доля неповторна і безцінна.

 

Історія створення фільму Левіафан почалась у 2008 році.На зйомках новелли Апокріф для кіноальманаху "Нью-Йорк, я люблю тебе" (2008), перекладачка і асистент Андрія Звягінцева Інна Брауде розповіла йому історію про зварника зі штату Колорадо Марвіна Джона Гімеєра, у якого нові власники цементного заводу вирішили викупити майстерню, розташовану на їх території. Марвін не йшов ні на які угоди, і тоді управління заводу попросту відгородило його парканом. Зневірившись боротися за свою власність, пройшовши всі кола бюрократичної судової та виконавчої системи, він обладнав багатотонний бульдозер куленепробивною бронею, буквально запаявши себе в кабіні трактора, і виїхав на ньому зі своєї майстерні. Він зруйнував всі будівлі цементного заводу, повністю зніс паркан,який відгородив його від зовнішнього світу і попрямував до міста. Поліція намагалася перешкоджати йому чим тільки могла, в нього було випущено більше двохсот куль, були споруджені заслони з ваговозів, але всі їх старання були абсолютно марні, він змітав на своєму шляху все, а по в'їзду в місто методично зніс близько десятка адміністративних будівель і, завершивши свою відплату, у гучномовець сказав, що "досі ніхто не хотів його чути, тепер же почули всі". Після чого в кабіні свого бульдозера він покінчив собою. У цьому інциденті не постраждала жодна людина, крім самого Хімейера.Після того, як він дізнався історію Хімейера, режисер натрапив на текст, який переказує середньовічну хроніку часів Мартіна Лютера (Міхаель Кольхаас). Сюжет цієї новели, написаної Генріхом фон Клейстом був майже до деталей схожий з історією Хімеєра. Ясно було, що це вічний сюжет, витоки якого, при певному зусиллі, можна знайти і в історії нещасного біблійного Іова. Тому абсолютно не має значення, де саме могли б розгортатися події цієї драми. Історія про зіткнення людини і можновладців універсальна. Скоро була знайдена і ще одна алюзія - паралель з текстом англійського філософа XVII століття Томаса Гобса, який у своєму трактаті "Левіафан" порівняв державну машину з Левіафаном, так як і перше, і останнє знищують людську природу і знищують свободу.Між цих сюжетів та ідей і був збудований скелет Левіафана.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах