РАНКОВІ МЕДИТАЦІЇ В GREEN

Афіша - Клуби - РАНКОВІ МЕДИТАЦІЇ В GREEN

Афіша - Клуби - РАНКОВІ МЕДИТАЦІЇ В GREEN

30 хвилин, які можуть змінити ваше життя...
ЩОВІВТОРКА 8:30 на 2-му поверсі.
МЕДИТАЦІЯ УПОВІЛЮНЮЄ ВІКОВУ ВТРАТУ СІРОЇ РЕЧОВИНИ В МОЗКУ
Дослідники з каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі встановили зв'язок між заняттями медитацією і кількістю сірої речовини в мозку. На основі аналізу групи з 100 чоловік було встановлено, що медитація уповільнює природний процес вікового зменшення вмісту сірої речовини.

Сіра речовина - це головний компонент нашої нервової системи, саме в ньому знаходяться нейрони. Відомо, що починаючи приблизно з 25-30 років, обсяг мозку в цілому і кількість сірої речовини зокрема починає зменшуватися. За останні 40 років середня тривалість життя людини збільшилася більш ніж на 10 років, але при цьому збільшилася і кількість хвороб, пов'язаних з деградацією нервової системи.

У дослідженні взяло участь 100 осіб, 50 з яких займалося медитацією більше 4 років, а інша половина - не займалася взагалі. Вік учасників становив від 24 до 77 років. Отримані за допомогою МРТ головного мозку дані показали чітку зворотну залежність кількості сірої речовини від віку у всіх учасників. Однак середніі дані показують, що зменшення кількості цієї речовини у тих, хто займається медитацією, відбувається повільніше.

Вхід вільний.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Клуби
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах