Перформанс-драма "Східно-західна вулиця. Пісня добра і зла"

Афіша - Концерти - Перформанс-драма "Східно-західна вулиця. Пісня добра і зла"

Афіша - Концерти - Перформанс-драма "Східно-західна вулиця. Пісня добра і зла"

У центрі "Східної-західної вулиці. Пісня добра і зла" – долі трьох юристів: ученого з Кембриджа Герша Лаутерпахта, прокурора Рафала Лемкіна й адвоката Гітлера та генерал-губернатора окупованої Польщі Ганса Франка.

Це розповідь про те, як двоє випускників Львівського університету впровадили до наукового обігу юридичні терміни на позначення найжахливіших злочинів ХХ століття – "злочин проти людяності" та "геноцид" – і доклали великих зусиль, щоб їх включили у міжнародне право.

Це також розповідь про Ганса Франка, якого визнано винним у злочинах нацистської окупації, а докази зі Львова були вагомими для його обвинувачення. Ця перформанс-драма пропонує новий погляд на Нюрнберзький процес та історію сучасного міжнародного права і показує все ще мало знану історію, яка змінила Львів, міжнародне право та сучасний світ.

Незвичний формат "Пісні добра і зла" поєднує зображення, тексти й музичні твори, щоб розповісти не лише про скоєння та осмислення найжорстокіших злочинів минулого століття, але й про захоплення музикою, в якій Лаутерпахт і Франк, розділені лавою підсудних у судовій залі №600 Нюрнберзького палацу юстиції у 1946 році, знаходили розраду в найскладніші моменти свого життя.

Спеціальним гостем програми стане Емануель Акс, один з найзнаніших піаністів сучасності, володар семи Греммі. Він долучиться до постановки лише у Львові - вперше після 1956-го року Емануель Акс повернеться в місто, в якому народився і розпочав музичне навчання.

"Пісня добра і зла" виконується лише 4 рази на рік у різних містах світу.

Після прем’єри у Лондоні в 2014 році уже відбулися виступи у Стокгольмі, Нюрнберзі, Стамбулі, Монтблані. Заплановано виступи у Гаазі, Берліні та Сіднеї. Постановка у Львові в залі Філармонії має особливе значення, оскільки саме Lemberg/Lwow/Львів є не лише містом, де відбувається значна частина подій, але й героєм твору.

Перформанс відбуватиметься англійською мовою з українськими субтитрами.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Концерти
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах