Лекція про львівську фабрику Петерса та показ "Списку Шиндлера"

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Лекція про львівську фабрику Петерса та показ "Списку Шиндлера"

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Лекція про львівську фабрику Петерса та показ "Списку Шиндлера"

У Львові у "Кінопалаці", спеціально до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, на великому екрані буде показано відомий фільм Стівена Спілберга "Список Шиндлера".

Перед стрічкою виступить Юрій Скіра, керівник проектів та програм Центру дослідження українсько-польсько-словацького пограниччя УКУ, та розповість про львівську фабрику Петерса, де відбувались події, схожі на ті, що показані у фільмі Стівена Спілберга. 

Опис лекції Юрія Скіри: "У лекції буде йтися про переховування єврейських родин у підвалах взуттєвої фабрики "Солід" монахами Студійського Уставу протягом 1942-1944 років. Дослідник розповість Вам про історію фабрики та її директора ієромонаха Йоана (Петерса). Опише побут, а також небезпеки, перед якими постали монахи, що врятували шістнадцять євреїв".

Опис фільму: "Реальна історія фабриканта Оскара Шиндлера, якому вдалося врятувати понад тисячу сто євреїв під час Другої світової війни. Відвага одного, не схожого на інших, і відчай тих, хто завдяки йому вижив у нелюдські часи. Історія, яку повинен знати і побачити кожен.

Фільм "Список Шиндлера" отримав 7 статуеток "Оскар", 3 статуетки "Золотий глобус", 2 статуетки "Греммі" та посів 8-му сходинку серед 100 найпотужніших фільмів усіх часів за версією Американського інституту кіномистецтва".

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Лекції \ Майстер-класи
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах