Модна програма Культурного форуму "ДОНКУЛЬТ"

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Модна програма Культурного форуму "ДОНКУЛЬТ"

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Модна програма Культурного форуму "ДОНКУЛЬТ"

Усі події програми відбудуться у Львівському палаці мистецтв

РОЗКЛАД

СУБОТА
20.06
15:00

Лекція "Українська авангардна мода часів Незалежності"

Будь-який художній авангард, і модний авангард зокрема – це історія про кордони та їхній перетин. Кордони ідеологічні, естетичні, етичні, соціальні. Але завдання авангарду – не лише створити щось нове, вийти за межі знаного, але й зруйнувати те, що вже мертве, застаріле. Стосовно моди це означає існування двох напрямків: суто авангардної моди, що створювала нові сенси, і так званої альтернативної моди, завданням якої був демонтаж в людській свідомості системи радянських уявлень та ідеологем: певні табу на сексуальність одягу, звеличення радянської символіки тощо. Лекція містить маловідомі факти з історії вітчизняного авангарду та унікальні світлини напівпідпільних показів.

Авангардна мода – це, в певному сенсі, камертон. Вона з’являється в переламні для суспільства часи. Якщо вона актуальна, це означає, що суспільство потребує оновлення. 
 

НЕДІЛЯ
21.06
15:00

Лекція "У пошуках ідентичності. Національні традиції в сучасній українській моді"

Ця тема сьогодні є однією з найбільш провокативних і викликає безліч суперечок. Це не дивно, адже останнім часом з`явилась велика кількість факторів, що впливають на місце і спосіб існування національного одягу в сучасному житті. Перед фахівцями і пересічними громадянами постає питання: дотримуватись і ретельно охороняти традиції національного костюму, або дозволити їм вільно розвиватися, змінюватися разом із сучасністю. 

Безперечно, внаслідок Революції Гідності традиційний одяг отримав нове дихання в побуті та моді українців. Але в той же час відбулося постання українців як політичної нації. Співіснування двох парадигм: етнічної та політичної нації, актуалізація таких національних символів як прапор і герб народжує нову символіку. З`являються новітні традиції національного вбрання нації нового, сучасного типу.
 

П’ЯТНИЦЯ
26.06
18:00

Лекція "Гламур і кіч. Люмпен-стайл"

Це, мабуть, найактуальніший та найцікавіший сьогодні стиль одягу, що стрімко стає шалено популярним. У феномені його виникнення є дві складові. Його народжено в результаті співіснування в одному фізичному часі людських спільнот, що живуть в різних часових просторах. Світогляд людей, що вдягаються за законами пострадянської естетики, і сучасно вдягнених людей розділяють десятиріччя. 

Але було б помилкою вважати, що кіч і люмпен-стайл панують виключно на пострадянських теренах. Навпаки. Сьогодні ця естетика стає все більш помітною в тих країнах, що ніколи не зазнавали впливу "совка" і подальшої болісної десоветіфікації. Її носії та розповсюджувачі – неймовірно численні та впливові субкультури люмпенізованого населення, якого стає все більше в розвинених капіталістичних країнах. Це мода нового соціального прошарку, вона інтернаціональна і перебуває на підйомі. 


СУБОТА
27.06
15:00

Модна бесіда за кавою з Зоєю Звиняцьківською


НЕДІЛЯ
28.06
15:00

Модна бесіда за кавою з Зоєю Звиняцьківською

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Лекції \ Майстер-класи
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах