"Шевченківські святкування" у Львівському Палаці Мистецтв

Афіша - Свята - "Шевченківські святкування" у Львівському Палаці Мистецтв

Афіша - Свята - "Шевченківські святкування" у Львівському Палаці Мистецтв

Львівський Палац Мистецтв та Народний музей Тараса Шевченка запрошують на “Шевченківські святкування”, в рамах яких відбудеться: презентація проекту Юрія Гнатковського “Відчути Україну”, відкриття виставки картин Валерія Шаленка “Навколо Шевченка”, урочиста академія за участю  капели бандуристів “Карпати" (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Ярослав Мелех), відеолекція Анни Шиделко „Погляд Тараса Шевченка у майбутнє України. Його Слово - символ Майдану".


Проект “Відчути Україну”

"Відчути Україну" – це відео-інсталяція, концепція якої полягає у пропозиції познайомитись із сучасною Україною такою, як вона є не тільки візуально, але буквально – на дотик. За бажанням можна пройти цей шлях босоніж, як один із способів повернутись до природи чи відчути себе дитиною, яка робить перші кроки у житті, навпомацки, не знаючи, що чекає за кутом, просуваючись далі і далі, отримуючи нові враження, відчуття та переживання.

 У кожному закутку "віртуального лабіринту" можна побачити відео, відзняті у різних куточках України: у Карпатах, Криму, на Заході і Сході, у супроводі української музики, аутентичних народних пісень, які підібрані з метою відтворити певний етнічний код.

 Основний акцент експозиції – символічність старовинних музичних інструментів та їх роль у самоідентифікації українців у світі. Українська мова, пісня та традиції немов нитки, що зшивають велику вишивану українську культуру та етнос навіть у найскладніші часи винищення та занепаду.

 У відеоматеріалах до проекту використані фільми французького незалежного режисера Вінсента Муна, які  він зробив у партнерстві із Юрієм Гнатковським, мандруючи Україною.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах