Поетична вистава. Ліна Костенко «Інкрустації»

Афіша - Театри - Поетична вистава. Ліна Костенко «Інкрустації»

Афіша - Театри - Поетична вистава. Ліна Костенко «Інкрустації»

Сценічні "Інкрустації" складаються з віршів Ліни Костенко різних періодів її творчості. Галина та Леся Тельнюк своїм оксамитовим двоголоссям доповнюють емоційну та відверту акторську гру народної артистки України Лідії Вовкун.

Тут звучать поезії зі збірок "Крізь роки і печалі", "Безсмертним рухом скрипаля", "Осінні сонети", "Інкрустації", "Летючі катрени"… Умовно постановку можна поділити на три частини: “Дорога до любові”, “Я і Світ”, “Я і Вічність”. У кожній із трьох жінок, присутніх на сцені, прочитуються обриси Поетеси і її Слова. 

Поезія Ліни Костенко в “Інкрустаціях” ллється у слові та пісні – без прикрас і недомовок. І в цих віршованих рядках так багато філософії, болю за Україну, кохання… Ось лише кілька крилатих фраз, чуючи які зі сцени, здригаєшся і вкотре дивуєшся талантові Ліни Костенко: “…не живемо, а вибачаємось”; “Ми вже як тіні на своїй землі…”; “Нехай смакують почуття гурмани, / А ти – стихія: любиш – то люби!”; “Така любов буває раз в ніколи”…

Поезія Ліни Костенко – надзвичайно інтимна. Слухати її у театральній залі, з одного боку, не надто зручно – на підсвідомому рівні не хочеться цим багатством слова та думок ділитися ще із кимось. Та, з іншого боку, у наш засмічений інформаційно час побільше б людей мали змогу чути ці рядки – аби перейматися і надихатися ними.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Театри
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах