Виставка живопису Василя Придатка-Доліна "Імпресії художника експедицій"

Афіша - Виставки - Виставка живопису Василя Придатка-Доліна "Імпресії художника експедицій"

Афіша - Виставки - Виставка живопису Василя Придатка-Доліна "Імпресії художника експедицій"

"Львіварня" запрошує на виставку художника експедицій "Імпресії художника експедицій" — таку назву має виставка робіт Василя Придатка-Доліна, що відкриється 31 жовтня о 19:00 у музейно-культурному комплексі "Львіварня".

Художник і вчений Василь Придатко-Долін небезпідставно називає свої картини "інформаційним живописом": йому доводилося брати участь в експедиції в Арктику і на власні очі побачити землі південноамериканської Патагонії. Незрівнянні образи полярних краєвидів залишили сильний відбиток у творчості митця. Уважний глядач помітить, що його картини — не лише екзотичні ландшафти, але й карпатські пейзажі разом з київськими вулицями — немовбито дихають арктичною свіжістю.

У творчому доробку Василя — більше 600 робіт, виконаних аквареллю та олійною фарбою. Окрім того, він створив безліч ілюстрацій до книжок, декілька колекцій поштових марок, близько тисячі географічних карт, а також написав більше 160 наукових статей.

В одному зі своїх інтерв’ю Придатко-Долін зізнається, що Арктика дала йому палітру, а наука — об’єкт для живопису: "Для мене було б помилкою закінчувати лише інститут або художню академію. Все ж зараз мій погляд набагато ширший". Мистецтво допомагає нам стати громадянами світу.

Роботи Василя Придатка-Доліна вже встигли оцінити у США, Голландії, Великобританії, Німеччині і навіть в Еквадорі. Наразі — черга українців.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах