Виставка Альбіни Ялози "Високий друк"

Афіша - Виставки - Виставка Альбіни Ялози "Високий друк"

Афіша - Виставки - Виставка Альбіни Ялози "Високий друк"

24 лютого в Галереї сучасного мистецтва УКУ (вул.Козельницька, 2а) о 17.00 год. відбудеться відкриття виставки Альбіни Ялози "Високий друк". Основна частина експозиції – львівські видання: книги друкарні Львівського Успенського братства, яка діяла з 1591 до 1939 р., найактивнішої львівської приватної друкарні Михайла Сльозки (1638–1670) та найновіші (2014-2015 рр.) – ліногравюри сучасної української художниці Альбіни Ялози.

Директор Музею УКУ, мистецтвознавець Андрій Цибко розповідає, що характерною ознакою стародруків є їхнє старанне оформлення і високий мистецький смак. А їх поєднання із творами художниці Альбіни Ялози взаємно підкреслює мистецьку та історичну цінність цих творів.

Організатори виставки наголошують, що перша експозиція Альбіни Ялози в Галереї УКУ продовжує дослідження сакральних християнських мотивів. До серії з проекту "По той бік", представленої декілька місяців тому в "Я Галерея" у Києві, додані чотири абсолютно нові роботи, що переосмислюють відомі сюжети в ліногравюрі.

Більшої глибини проект досягає завдяки включенню в експозицію стародруків із фонду Музею УКУ. Гравюри XVII-XVIII ст. зі сценами "Хрещення", "Розп’яття", "Вознесіння", вступаючи в діалог з сучасним мистецтвом, розкривають свою композиційну та ідейну гармонію. Відтак, незважаючи на більш ніж тристалітній інтервал, обидві частини проекту складають цілісний і завершений взірець "Високого друку".

Виставка триватиме до 29 квітня 2015 року. Вхід – вільний.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах